ATEŞKESTE KRİTİK GELİŞME

ATEŞKESTE KRİTİK GELİŞME

Rusya'nın Suriye'deki üssündeki ateşkes denetim merkezinin başkanı Sergey Kuralenko, Türkiye'ye suçlamalar yönelten açıklamalarda bulundu.

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan ve dün IŞİD militanlarının saldırdığı PYD denetimindeki Suriye'nin Telabyad kentinde zaman zaman silah ve patlama sesleri duyuluyor.

RUSYA SUÇLADI

Rusya'nın Suriye'deki üssündeki ateşkes denetim merkezinin başkanı Sergey Kuralenko, Türkiye'ye suçlamalar yönelten açıklamalarda bulundu.

PYD'DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Kuralenko, 27 Şubat gecesi Türkiye tarafından topçu ateşiyle desteklenen silahlı bir grubun, Tel Abyad'a saldırdığını iddia etti.

ABD MERKEZİNE BAŞVURU

Ellerinde bu konuda bilgiler olduğunu ve bu bilgileri, Suriye Demokratik Güçleri de dahil olmak üzere "birkaç kanal üzerinden" doğruladıklarını söyleyen Kuralenko, söz konusu için açıklama almak için ABD'nin Amman'daki ateşkes merkezine başvuru yaptıklarını dile getirdi.

IŞİD GERİ ALMAYA ÇALIŞIYOR

IŞİD denetimindeki Telabyad, geçen yıl Temmuz ayında PYD kontrolüne geçti. Bunun ardından birkaç kez Telabyad'a saldıran ancak başarılı olamayan IŞİD militanları, dün yeniden saldırdı. PYD güçlerinin de karşılık vermesiyle gece boyu süren çatışmalar dün de aralıklarla sürdü. Zaman zaman Telabyad'a ilerlemeye çalışan IŞiD militanlarının bulunduğu bölgeler savaş uçakları tarafından da bombalandı.

AKÇAKALE'DE KORKU

Telabyad'da bu sabah saatlerinden itibaren de aralıklarla silah ve patlama sesleri gelmeye devam etti. Aralıklarla duyulan seslen, Akçakale'de tedirginliğe yol açarken güvenlik güçlerinin sınır hattında zırhlı araçlarla önlemi sürüyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı