Ateistler İçin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

Ateistler İçin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

 
ATEİSTLER İÇİN DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KİTABI

Ateizm ve dindarlık tartışmaları son günlerde yeniden gündemde. Din Bilgisi ve Ahlak dersleri veren ilahiyatçı bir şair olan öğretmen Hüseyin Akın dindarlık açısından yorumladığı ateistler için başvuru kitabı yazmış. Çok ilginç başlıklar ile yaklaşık 8 yıl önce yayınlanan kitap şu anda yok satıyor. Yayınlandığı tarihlerde çok tartışılan "Ateistler İçin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi" adlı kitap tükenmiş durumda. Yazarı Hüseyin Akın, kitabını yazma amacını bir söyleşide şöyle anlatıyor.

"Bundan yaklaşık yedi yıl önce Müslüman mahallesinde ateist kalmak ya da inanan dünya ile inanmayan dünyanın birbirini anlaması savından hareketle “Ateistler İçin Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi” kitabı kaleme almıştım.
Kitap her iki tarafta da beklenenin üzerinde ses getirdi. Yapmak istediğim şey hiç kimseyi hidayete çağırmak falan değildi. Sadece dini ve duyarlığı ne olursa olsun herkesi evrensel olan karşısında insafa,itidale ve adaletli olmaya çağırmaktı.
Evrensel demişken, kimsenin aklına getirmek istemediği “evrensel ate hakları”nı da madde madde sıraladım. Türkiye’deki ateizmin bilimsel bir temele dayanmadığı, daha çok din karşıtı önyargılarla beslendiğini örneklendirmeye çalıştım."

Kitabın Yazarı Hüseyin Akın bir söyleşide kitabı hakkında bunları söyledi. Gerçekten de yazdığı kitap büyük ilgi görmüş. Şu anda hiç bir yayın evinde kitabı bulunmuyor. İnternet üzerinden satış yapan bir çok sitede "Tükendi" ibaresi var.

 
TANITIM YAZISINDA BU BAŞLIKLAR VAR

Merak edilenin ötesinde, soruların cevaba ulaştığı 
başvuru kitabı! 
 
Konu din olunca bilmeden muhalefet etmek "garip bir şekilde normal karşılanırken, kırılan potlar ve devrilen çamların verdiği zayiattan kimse kendini sorumlu tutmuyor" 
 
- "Allah Varmış Yokmuş, İyi de Bundan Bana Ne!..."
- Doğa Böyle İster, İyi de Panteistler Ne İster? 
- Namaz Nasıl Tutulur, Oruç Nasıl Kılınır? 
- Şeytan Ateist Miydi? 
- Evrensel Ate Hakları 
- Bir Ateistin "Olamazlar"ı
- Bir Ateistin "Olur"ları 
- Ateistler İçin Tek Ders Ve Bekleme Sınavı Soruları 
- Önümüz Ramazan İse, Peki, O Zaman Ne Diye Araplar Bizi Arkadan Vurdu? 
- Eşdinsel Misiniz? 
- Bir Eşdinselin İtirafları 
- Yerin, Göğün Ve Mülkün Sahibi Olan Yüce Yaratıcımız İle İnkâr Edenlere Dair Bir Söyleşi:
 
 
YAZAR HÜSEYİN AKIN KİMDİR?
 
Doğumu: 8 Şubat 1965, Türkeli/ Sinop
Bütün öğrenim hayatı İstanbul'da geçti. Şişli İmam Hatip Lisesi (1983) ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini (1989) bitirdi. Çeşitli yerlerde öğretmenlik yaptı. Halen İstanbul'da öğretmenliğe devam ediyor. Özülke dergisini kurdu ve yönetti. Milli Gazete, Akit, Sağduyu gazetelerinde kültür-sanat yazıları yazdı. Halen İbrahim Tenekeci ile Kırklar dergisini yayına hazırlamaktadır. Şiir dışında denemeler yazdı. Şairin şiir üzerine yazdıklarını içeren Deneme-Yanılma isimli deneme dosyası yayına hazırlık aşamasındadır. Yazı ve şiirleri İkindi Yazıları, Kardelen, Düşçınarı, Endülüs, Ünlem, Özülke, Kırklar dergilerinde yayımlandı.