ATATÜRK VE BAYRAK, ESTETİK DEĞİLMİŞ!

ATATÜRK VE BAYRAK, ESTETİK DEĞİLMİŞ!

Üniversite Rektörlüğü'nün internet sitesini yenileyerek Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğraflarını kaldırdı.

TRAKYA Üniversitesi Rektörlüğü'nin internet sitesini yenileyerek Türk bayrağı ve Atatürk fotoğraflarını kaldırmasının ardından 3 ayda bir yayınladığı 'Köprü' isimli derginin 5'inci sayısında kapakta yer alan Türk bayrağını da kaldırdı.


Derginin Genel Yayın Yönetmeni Yrd. Doç. Dr. İsa Kayaalp, "Türk bayrağını canımızdan çok seviyoruz. Biz burada estetiği de düşündük" dedi.

Trakya Üniversitesi, yıllardan bu yana kullanılan www.trakya.edu.tr adresindeki web sitesini, rektör olarak atanan Prof. Dr. Yenerek Yörük'ün 2012 yılı Haziran ayında göreve başlamasından 10 ay sonra yenileyerek Türk bayrağı ve Atatürk fotoğrafları kaldırmıştı. Öğrencilerin eylem yaparak tepki göstermesine rağmen geri adım atmayan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, "Yerel gazeteler neyse bizde oyuz. Yerleşke kapımızda Atatürk büstümüz var. Amaç sitedeki bilgiye rahat erişim" açıklamasında bulunmuştu.

Rektörlük bu kez de 3 ayda bir yayınlanan 80 sayfalık 'Köprü' isimli dergi kapağından Türk bayrağını kaldırdı. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yayın hayatına başlayan ve 3 ayda bir yayınlanan derginin önceki 4 sayısında logo üzerinde yer alan Türk bayrağı 5'inci sayısında çıkarıldı. Beyaz ve sade bir tasarım yapılan dergi kapağında öncekilerde olduğu gibi Trakya Üniversitesi'nin logosu yer aldı. Logonun altındaki şeridin iki tarafında da çok küçük boyutta ay ve yıldız kullanıldı.

Derginin yayın kurulunda Rektör Prof. Dr. Yener Yörük'ün yanı sıra yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Prof. Dr. Recep Duymaz ile aynı zamanda derginin Genel Yayın yönetmeni olan Yrd. Doç. Dr. İsa Kayaalp yer alıyor. Türk bayrağının özellikle kaldırılmadığını savunan Kayaalp, "Bunda bir art niyet yok. Üniversitenin dergisi, Türk bayrağını canımızdan çok seviyoruz. Biz burada estetiği de düşündük. Zaten logonun altında da ay yıldız var" dedi.

Trakya Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi'nce hazırlanan Köprü Dergisi, üniversite matbaasında 2 bin adet basılıp, üniversite birimlerine ve kurumlara ücretsiz dağıtılıyor.