ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİNİN 60 DÖNÜM ORMANINI YAKTILAR

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİNİN 60 DÖNÜM ORMANINI YAKTILAR

Başkanlık sarayına arazisi dar mı geldi ?

Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) yapımı devam eden yeni Başbakanlık binasının karşısındaki ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. AOÇ’de henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve otların kuru olması nedeniyle kısa sürede yayılan yangına, ilk önce itfaiye ekipleri müdahale etti.

60 DÖNÜM YEŞİL ALAN KÜL OLDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, eski hobi bahçelerinin bulunduğu bölümde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına 20 araçla müdahale ettiklerini belirterek, "30’u ekili, 30’u ağaçlık toplam 60 dönüm arazi yangında zarar gördü" dedi.

KAPLUMBAĞA KURTARILDI

Yangının genişlemesi üzerine, Ankara Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de söndürme çalışmalarına katıldı. Yaklaşık bir saat süren yangında, çok sayıda ağaç zarar gördü. Yangına müdahale eden ekipler, bir kaplumbağanın da hayatını kurtardı. Soğuk suyla yıkanan kaplumbağa, tekrar doğaya bırakıldı. Yoğun dumanın yükseldiği bölgeye gelen 112 Acil Servis ekipleri, olay yerinde bulunan gazetecilere ve yangını söndürmek için çalışan işçilere maske dağıttı. 

NEDENİ BELLİ DEĞİL

Yangının kontrol altına alınmasının ardından ekipler, soğutma çalışması yapıyor. Olay yerine gelen polis, yangının çıkış sebebine ilişkin araştırma başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı