Atatürk Filmine Sansür, Erdoğan'a Övgü

Atatürk Filmine Sansür, Erdoğan'a Övgü

"Çanakkale'de sağlık kuruluşlarının internet sitelerinde de TC ibaresi kaldırıldı.

ÇANAKKALE DESTANI İLE GÜL'ÜN EŞİNİN TOPUKLARI NE ALAKA !
 
Çanakkale’de geçen yıl Başbakan tarafından açılan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nde AKP’nin propagandasının yapıldığı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşinin ökçelerinin ince ince alay konusu olduğu İngiltere gezisinin görüntülerinin de merkezde gösterildiği bildirildi.
 
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çanakkale'yi ziyaret etmediği iddiasına yanıt verdi. Sarıbaş, "Genel Başkan Kılıçdaroğlu, 11 Mayıs 2011'de Çanakkale'de miting düzenledi ve ziyaretlerde bulundu. Başbakan'ın bu sözleriyle hedeflenen nedir biliyoruz" dedi.
 
AKP’nin 18 Mart Zaferi’nin yıldönümünde, Çanakkale’de otobüslerle taşınan, yevmiyeleri ödenen, bindirilmiş kıtalarla tören düzenlediğini belirten Sarıbaş, "Bindirilmiş kıtalara ‘alkışlayın, susun’ talimatı verilerek zafer kutlanıyor. Bu zaferi özgürce kutlamak isteyenler stada giremiyor. Gazi yakınları da stada girmekte zorluk çekiyor. 18 Mart Zaferi, siyaset içinde belirli görüş altında kutlanıyor" diye konuştu. 
 
“ÜNİFORMA YANLIŞ, TÜFEKLER 1945 MODEL”
 
Çanakkale Destanı’nın tanıtımı için kurulan ve açılışı geçen yıl başbakan tarafından yapılan merkezde tarihin insanlara yanlış tanıtıldığını, tarihe saygısızlık yapıldığını savunan Sarıbaş, şöyle konuştu:
 
"Burada pek çok kasıt ve yanlışlıklar yapılmaktadır. Belgeselde kullanılan Atatürk'ün üniformasının o döneme ait olmadığını, askerlerimizin elindeki tüfeklerin yanlış, süngülerin 1945 model olduğunu, Seyit Onbaşı'nın anlatıldığı belgeselde bir çok yanlışlıkların yapıldığını gördük. Tek kelime ile yapılan çalışmalar, tarihimize, aziz şehitlerimizin ruhuna saygısızlıktır. Büyük paralar harcanan proje; tarihi sorumluluk duygusundan uzak, doğru dürüst bilgiye sahip olmayan kişilerin insafına bırakılmıştır." 
 
“SİMÜLASYON MERKEZİ’NDE BEYİN YIKAMA”
 
Aynı merkezde yer alan Simülasyon Merkezi'nde AKP’nin faaliyetleri anlatılarak beyin yıkama yapıldığını belirten Sarıbaş, şu bilgileri verdi:
 
"AKP'nin dini siyasete alet ettiğini bu konuda sicilinin pek temiz olmadığını bilmeyen yoktur herhalde. ‘1915'ten Günümüze Türkiye’ başlıklı odada gösterilen tanıtım filminde, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın ve eşlerinin görüntüleri eşliğinde AKP'nin siyasi şovu yapılmaktadır. Filmde, Başbakan'ın G-20 zirvesinde Türk bayrağını yerden aldığı görüntüler vardır. Ardından Cumhurbaşkanı ve eşinin İngiltere ziyaretinde Kraliçe Elizabeth tarafından karşılanışı yer alıyor. Bu görüntülerin Çanakkale Deniz Zaferi ile ilgisi nedir?" 
 
ATATÜRK FİLMİNİ SANSÜRLEMİŞLER 
 
Merkezde gösterilen tanıtım filminde Mustafa Kemal Atatürk'ün gölgelenmeye çalışıldığını vurgulayan Sarıbaş, "Atatürk geri plana atılmıştır. Göğsüne şarapnel parçasının isabet ettiği bölüm hiç yok. İçerik olarak tarihi bilgiler de yetersiz. AKP tarihimize gölge düşürmüş, siyasi çıkarlarına alet etmiştir. Tarihin anlatımının bittiği yerde AKP'nin propagandası başlıyor. Burada siyasi dayatma vardır" diye konuştu. 
 
Toplantı sonrası soruları cevaplayan Sarıbaş, bazı kurumlardan "TC" ibaresinin kaldırılmasına ilişkin ise "Çanakkale'de sağlık kuruluşlarının internet sitelerinde de TC ibaresi kaldırıldı. Hangi yetkiye, kanuna dayanılarak kaldırılıyor? Anayasanın özü olan ‘TC’ ibaresinin kaldırılmasını esefle kınıyor ve buradan savcılara suç duyurusunda bulunuyorum. Savcılar kendiliğinden, Türkiye'nin her yerinde süreci başlatmalıdır" dedi ve soruşturma açılmasını istedi.