Atamalarda Din Kayırması

Atamalarda Din Kayırması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen atamalarında tartışmalı bir karara daha imza attı. 9 Eylül’de 36 bin 837 öğretmenin atamasını tamamlayan MEB, sayının 40 bine tamamlanacağını açıklamıştı. Atanamayan çok sayıda öğretmen umutlanmıştı. Ancak umutlar suya düştü. Yapılacak 3 bin 227 ek atamanın 2 bin 875’inin din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinden oluşacağı açıklandı. İlk atamada zaten 5 bin 184 din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni atanmıştı. Öğretmen adayları tepkisini Twitter üzerinden açtıkları “Ek atama değil din ataması oldu” başlığı altında gösterdi.
 
UMUTLANDIRMIŞTI...
 
MEB, 9 Eylül’de gerçekleştirdiği 40 bin öğretmen atamasını tamamlayamamış, ilk kez atanan öğretmen sayısı 36 bin 837’de kalmıştı. Bunun üzerine bakanlık yetkilileri boş kalan kadrolar için yeniden değerlendirme yapılacağını açıklamıştı. Bu açıklama 60 olarak belirlenen baraj puanını küçük farklarla kaçıran çok sayıda öğretmen adayını umutlandırmıştı. Ancak bu öğretmenlerin hayalleri, bakanlık tarafından dün açıklanan ek atama tablosunu görünce suya düştü.
 
Açıklanan tabloya göre ek atama kapsamında 3 bin 227 öğretmenin daha ataması yapılacak. 3 bin 227 öğretmenin 2 bin 65’ini din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri oluşturacak. 810 ek kadro ayrılan imam hatip liseleri meslek derslerine de din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin girdiği düşünüldüğünde, ek atamalarda din dersine 2 bin 875 öğretmen daha ayrılmış olacak. 
 
BARAJ 50’YE DÜŞTÜ
 
İkinci tepki konusu ise ek atamalarda KPSS baraj puanının 60’tan 50’ye düşürülmüş olması. 10 yıldır sadece 30 kadronun verildiği Fransızca dersi ek atamalarda da yer almadı. Ancak Fransızca öğretmenlerinin tepki gösterdiği 125 Arapça kadrosuna ek atamalarda 4 Arapça öğretmeni daha eklenecek.