ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLERE SEÇİM RÜŞVETİ

ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLERE SEÇİM RÜŞVETİ

Uzun süredir kanayan bir yara haline gelen "atama bekleyen" öğretmenler konusuna hükumet nihayet el attı. Ancak yasanın seçim rüşveti olarak Haziran'dan sonraya mı çıkacağı henüz net değil.

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu imzasıyla, TBMM Başkanlığı'na 47 bin öğretmen ataması için kanun tasarısı sunuldu. AKP'nin uzun süredir görmezden geldiği "Atama bekleyen öğretmenler" konusu meclise gönderildi. Yaklaşan yerel seçimlerde kaybettiği oyları geri almak için her türlü fırsatı değerlendirmek isteyen AKP Hükümeti, yıllardır beklettiği Öğretmen Atamaları olaylarına el attı.

TEKLİF MECLİSE GELDİ

47 bin yeni öğretmen atamasıyla ilgili 'Milli Eğitim Bakanlığının teşkilat ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun tasarı' Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla TBMM Başkanlığına sunuldu. 

TEKLİFİN GEREKÇESİ BİLE "YAŞASIN SEÇİM" DEDİRTTİ

Tasarı gerekçesi olarak şunlara yer verildi: "Eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülebilmesi bakımından yeterli personelin istihdam edilmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu çerçevede, tasarı ile Milli Eğitim Bakanlığına toplam 47 bin adet öğretmen kadrosu ihdas edilmektedir."

Kaynak:Haber Kaynağı