Atalay: Beğenin ya da Beğenmeyin Öcalan Kürtlerin Lideri

Atalay: Beğenin ya da Beğenmeyin Öcalan Kürtlerin Lideri

Duraksamalara rağmen çözüm sürecinin devam edeceğini vurgulayan Beşir Atalay, "Beğenseniz de beğenmeseniz de Kürtlerin lideri Öcalan." dedi.

 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Büyükelçiler Konferansı'nda çözüm sürecine dair perspektif verdi. Atalay, seçim nedeniyle duraksamalar olsa da çözüm sürecinin devam edeceğini belirtirken, Abdullah Öcalan için, "Beğenseniz de beğenmeseniz de Kürtlerin lideri Öcalan" ifadesini kullandı.

"BİZİM TERCİHİMİZ ÖZEL OKULLAR"

Bakan Atalay, Büyükelçiler Konferansı'nın basına kapalı bölümünde büyükelçilere çözüm sürecini anlattı. Atalay, Kürtlerin istediği dil ve eğitim hakkı konusunda birçok örneği incelettirdiklerini belirtirken, "Bizim tercihimiz bunu özel okul ile başlatmaktan yana" dedi.

"BEĞENİN YA DA BEĞENMEYİN, ÖCALAN KÜRTLERİN LİDERİ"

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Atalay, çözüm sürecinin devam ettiğini belirterek "Bu süreçte beklenmedik riskler çıkabilir ancak süreç devam ediyor. Ne olursa olsun 1 yıldır terörden ölen yok. Bu süreç devam edecek. Peşi peşine iki seçim var önümüzde. Bu nedenle bu süreçte duraksama olması kaçınılmaz" mesajını verdi. Atalay, Abdullah Öcalan'la görüşmelerin de devam ettiğini anlatırken, "Beğenin ya da beğenmeyin, Öcalan Kürtlerin lideri. Bir mekanizma oluşturduk. MİT Öcalan'la görüşüyor. Biz BDP'lilerle görüşüyoruz, onlar da Kandil'le görüşüyor" diye konuştu.

"ZOR DURUMDA KALIYORUZ"

Dış mihrak sorusu Atalay'ın, "dış güçlerin çözüm sürecine sekte vurduğunu" belirten sözleri üzerine, bir büyükelçi söz alarak "Bize bu ülkelerle ve kanıtlarla ilgili bilgi verir misiniz? Çünkü isim zikretmeden bunları söylediğinizde biz görev yaptığımız ülkelerde zor durumda kalıyoruz" dediği öğrenildi.