Astsubayların Boykotun da Yeni Gelişme

Astsubayların Boykotun da Yeni Gelişme

15 gün boyunca orduevlerine, kamplara, kantinlere kısaca hiçbir sosyal tesise gitmeme kararı aldılar.

 
Astsubaylar eylemlerini renklendiriyor..
 
Yaklaşık 1 yıldır TEMAD (Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği) Başkanı Ahmet Keser  astsubayların taleplerini her paltform da anlatıyor. 
 
Ahmet Keser, CNN Türk'te yayınlanan 5N 1K programına konuk oldu.Ve Türkiye genelinde yapılmaya başlayan eylemlerinden ve planlarından söz etti. Astsubaylar, yaklaşık 10 ay önce de 3 gün boyunca yemekhaneye gitmeme eylemi yapmışlardı.
 
YENİ EYLEMLER NE OLACAK ?
 
Muvazzaf ve emekli 200 bin astsubay, 13 Şubat 2012 gününden itibaren kendilerine uygulanan mobinge ve ekonomik ayrımcılığa 'dur' demek için 15 gün boyunca orduevlerine, kamplara, kantinlere kısaca hiçbir sosyal tesise gitmeme kararı aldılar. 
 
Son 2.5 ayda 8 arkadaşlarının intihar ettiğine dikkat çekilen eylemde, astsubayların yaşadığı psikolojik ve maddi baskıları anlatılıyor
 
ASTSUBAYLARIN TALEPLERİ NE?
 
- Subaylara verilen makam, görev, komutanlık, komutanlık kursu, kadrosuzluk, silahlı kuvvetler tazminatlarının kendilerine de verilmesi ve bu tazminatların emeklilikte de devam etmesi.
 
- İntibak yasasının astsubaylar için de çıkartılması
 
- Astsubayların evlilik ve diğer izinlerde TSK'daki diğer personelle eşit olması
 
- Astsubay emeklileri için sicil affı çıkarılması.
 
- Askeri Disiplin Mahkemeleri Kanunu'nun yeniden gözden geçirilmesi..
 
AHMET KESER CNN TÜRK'E İKİNCİ KEZ KONUK OLDU
 
Yukarıda ki taleplerini tekrar eden TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser’e, program sunucusu Cüneyt Özdemir ‘’sizi Nisan-2012 ayında konuk etmiştik, ogünden bugüne hiç olumlu gelişme olmadı mı?’’ diye sordu.
 
İYİLEŞTİRME OLMADIĞI GİBİ UCUBE DİSİPLİN KANUNU ÇIKTI
 
Keser'in yanıtı ilginçti‘’Olumlu gelişme olmadığı gibi ucube yeni disiplin kanunu gibi olumsuz gelişme yaşandı..’’
 
‘’Bu geçen 10 ay zarfında üstüne üstlük Genelkurmay’dan muhtıra yedik, mahkemeye verildik.. Gerçi muhtıra geri çekildi, ertelenmeyen hapis cezası istemiyle açılan dava da savcılık tarafından kovuşturmaya yer olmadığı kararıyla bitti..’’
‘’Bakanlıktan verilmiş sözler vardır ama somut hiçbir gelişme yoktur..