Astsubaylar boykota çıkıyor

Astsubaylar boykota çıkıyor

Ordu içinde ayırımcılığa uğradıklarından yakınan astsubaylar boykot çağrısı yaptı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen astsubaylar, iki hafta boyunca lojman kantinleri, birlik kantinleri, büfeler, orduevleri, kuaför, pastaneler, sosyal tesislerden alışveriş yapmayacak

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerine yönelik eşitsizlikten dert yanan astsubaylar, sosyal medya aracılığıyla örgütlenerek lojman kantinleri, birlik kantinleri, büfeler, orduevleri, kuaför, pastaneler, sosyal tesislerden alışveriş yapmama kararı aldı. Boykot eyleminde 10 günlük izin alma seçeneğinin de bulunduğu öğrenildi.

“Bu kadarına da pes diyen astsubaylar” ekonomik sıkıntılardan, ayrımcılıktan yakınırken sosyal medya aracılığıyla boykot çağrısı yaptı. 15 Şubat’ta başlayacak ve 2 hafta sürecek boykota Twitter ve Facebook gibi sosyal ağda 30’a yakın grup destek veriyor. TSK’nin en büyük yükünü omuzlayan astsubaylar çok ciddi sorunları olduğunu haykırmak için defalarca protesto eylemi düzenledi. Ancak astsubayların sorunları ordunun kanayan bir yarası olarak varlığını sürdürüyor.