Astsubaylar Boykota Başladı

Astsubaylar Boykota Başladı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin (TEMAD) öncülüğünde bir grup astsubay, kendi ifadeleriyle ‘hak ve onur mücadelesi’ başlattı.

Astsubaylar 'Bu kadarına da pes' diyor
İnternet üzerinden örgütlenen astsubaylar, 15-28 Şubat’ta eşleri ve çocuklarıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait sosyal tesisleri boykot kararı aldı 2012 yılının nisan ayında Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin (TEMAD) öncülüğünde bir grup astsubay, kendi ifadeleriyle ‘hak ve onur mücadelesi’ başlattı. 
 
192 BİN KİŞİLİK FACEBOOK SAYFASI
 
Facebook’ta ‘Bu kadarına da pes diyen astsubaylar’ adı altında sorunlarını paylaşan astsubayların ve ailelerinin de katılımıyla sayfanın takipçi sayısı 192 bine yükseldi. Makam tazminatı, görev tazminatı, komutanlık tazminatı, subaylara verilen intibak hakkı, maaşların yüksek olmasını sağlayan emeklilik tazminatının kendilerine de verilmesi ve sicil affı gibi taleplerle yola çıkıldı. Ancak aradan geçen bir yılın sonunda ilerleme kaydedilemedi. 
 
TEMAD üyeleri geçen aylarda hükümet yetkilileriyle görüştü. Buradan da aradıklarını bulamayan astsubaylar, bunun üzerine Facebook üzerinden örgütlendi ve 15-28 Şubat tarihleri arasında lojman ve birlik kantini, büfe, orduevi, kuaför, pastane ve tüm sosyal tesislerden alışveriş yapmama kararı aldı. 

EMEKLİ OLDUKLARIN DA MAAŞIN YARISI GİDİYOR
 
Konuyu gündemde tutan TEMAD’ın Genel Başkanı Ahmet Keser, Radikal ’e yaptığı açıklamada “İdarenin yanlış uygulamaları, personelin gereksinimlerini yok sayan yaklaşımları sonucu oluşmuş bir taban hareketi var. Bu hareket sosyal medyada doğdu. Taban talebiydi. Şu anda 30’a yakın sosyal ağ grubu destekliyor” dedi. “Subayların mevkiinde makamında gözümüz yok” diyen Keser, şöyle konuştu: 
“Gediktepe Karakolu’nda komutan bir astsubay. Bu astsubay komutanlık parası alamıyor. Bir subay komutanlık kursu gördüyse bile tazminatı alıyor. Ama astsubaya fiilen yaptığı halde bu verilmiyor. Subaylara, komutanlık kursu, görev, makam, kadrosuzluk gibi başlıklar altında tazminatlar veriliyor. Biz hakkımızı istiyoruz.” 
TEMAD’ın hesaplarına göre bir subay emekli olduğunda görevdeki maaşının yüzde 80-85 kadarını alabiliyor. Oysa bir astsubay maaşının yüzde 40-45’ini alabiliyor.