'Asmadığımız için minnet duyun!'

'Asmadığımız için minnet duyun!'

Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan, Ergenekon davasında idam cezası verilmemesini “adalet” ve “hukuk”un kanıtı olarak sundu. Kaplan, “Asmıyoruz besliyoruz” başlıklı yazısında, idam cezası verilmediği için okuyucuları AKP’ye minnet duymaya davet etti.

Yandaş medyanın AKP’nin faşist uygulamalarına “demokrasi” kılıfı uydurma çabaları, son hızıyla devam ediyor. Son olarak Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan, Ergenekon davasında verilen cezalar arasında idam cezasının bulunmamasını, Türkiye’de “adaletin” ve “hukukun” kanıtı olarak sundu.

İstiklal Mahkemeleri, Dersim Katliamı, 6-7 Eylül olayları, askeri darbelere ve 28 Şubat sürecine atıfta bulunan Kaplan, “Bu zulümlerin hepsini ‘tanıyan’ birisi olarak, yargılananların nihayet hukuku tanımış olmalarına sevindim” şeklinde yazdı. Kaplan, buna kanıt olarak, devletin geçmişte verdiği idam cezalarını ve yaşanan katliamlara işaret etti ve “(…) halkına karşı kanlı ve hastalıklı planlar yapan, hukuk tanımaz bu gelenek miadını doldurmuştur” dedi.

Kaplan’ın görmezden geldiği katliamlar

Haziran Direnişi sırasında öldürülen beş genci ve Sivas katliamı gibi AKP kurucularının doğrudan sorumluluğu bulunan katliamları görmezden gelen Kaplan’ın, okuyucularının AKP’ye şükretmesi için her türlü taklayı atabileceğini gösterdi.

Öte yandan Kaplan’ın “hukuk tanımaz bu gelenek miadını doldurmuştur” değerlendirmesinde saydığı suçlar arasında “gayrimüslimlerin hedef tahtasına oturtulması”na yer vermesi dikkat çekti. Çünkü bizzat Başbakan Erdoğan’ın Ermenilere yönelik tehditleri ve Hrant Dink cinayetini azmettirenlere dönük koruyucu tavırları akıllardan çıkmış değil.

Kaplan’ın “Memleketimize hayırlı olsun” değerlendirmesiyle sonlandırdığı yazısının ardından, önümüzdeki günlerde başka hangi tehditleri kullanarak “ölümü gösterip sıtmaya razı etme” konulu yazılar yazacağı merak konusu.