ASLANLAR GİBİ SERBEST BIRAKILDILAR

ASLANLAR GİBİ SERBEST BIRAKILDILAR

Rıza Sarraf ve bakan çocuklarının serbest bırakılmasının altından Ali Cengiz Olayı gibi şaşırtıcı bir detay ortaya çıktı

SORUŞTURMADA TUTUKLU ŞÜPHELİ KALMADI

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonunda tutuklu kimse kalmadı. Şüphelilerin avukatları tutukluluğun devamı yönündeki karara itiraz etti. İtirazı değerlendiren nöbetçi İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi, şüphelilerin "Atılı suçların şüpheliler lehine değişme ihtimali, delillerin toplanması, sabit ikametgah ve konumları gereği kaçma ve delilleri karartma ihtimali bulunmadığı" gerekçesiyle ayrı ayrı tahliyelerine karar verdi. 

Bu kararla birlikte önemli bir detayda ortaya çıktı. Tahliye kararı veren mahkemenin esas hakimi Metin Çelik'in yıllık izinde olduğu anlaşıldı. Yerine bakan nöbetçi Hâkim İslam Çiçek tahliye kararını verdi.

Mahkeme ayrıca şüpheliler hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti. Haklarında yurtdışına çıkış yasağı konulan şüpheliler, kamu davası açılıp savunmaları tespit edilene kadar ikametgahlarına en yakın karakola her cuma günü mesai saatleri içinde giderek imza atacak

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklu bulunan bakan çocukları ve Reza Zarrab bugün tahliye edildi.

Gürsel Tekin 14 Subat'ta yapmış olduğu açıklamada Rıza Sarrafın 25 Şubat'ta serbest bırakılacağını dile getirmişti...

Kaynak:Haber Kaynağı