ASKERLE POLİS ARASINDA ŞOK TARTIŞMA: 1 YARALI!

ASKERLE POLİS ARASINDA ŞOK TARTIŞMA: 1 YARALI!

İşte ayrıntılar

Ankara'da, bir astsubay ve yakınları, kendisine kimlik soran polislerle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, polisler kendilerine saldıran kalabalığın dağılması için havaya ateş açtı. Olayı izleyen bir kişi vurularak yaralandı.

Olay, gece geç saatlerinde Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi 24. Cadde üzerinde meydana geldi. İddialara göre, astsubay Ömer A. eşi Merve A. ile birlikte, plakasını kapattıkları otomobilleri ile, İvedik Organize Sanayi 24. Cadde'deki modifiye araçların "sıfır çizdikleri" gösteriyi izlemeye başladı. Sonhaber.com’un haberine göre; 155 Polis İmdat'a gelen "Sıfır çizen araçlar" ihbarını değerlendiren asayiş ekibi olay yerine geldi. Burada bulunan araçlardakilerin kimliklerini kontrol eden polis ekibi, yol kenarında park halindeki harf grubu kapatılmış haldeki 06  … 18 plakalı otomobilin içinde oturanlara da kimlik sordu.

Polis memuru, yaşadığı olayı şöyle anlattı: "Aracın içinde bir erkek, bir bayan vardı. Erkek astsubaydı. 'Askerim' dedi ve kimlik ibraz etmedi. Ralli yapan, spin atan otoları izlemeye gelmişler. Kimlik sorunca, mukavemet gösterdiler. Yanında eşi vardı. Biz kendisiyle oyalanırken, eşi, astsubayın kardeşini aramış. Gelen arabadan 3 kişi inip bize saldırıya geçtiler. Özkan denilen şahıs, arbede anında silahımı kaptı. Silahı kınıyla birlikte koparıp aldı. Silahı aldıktan sonra (arabanın ruhsatı bizdeydi) arabanın ruhsatını istediler. Arabanın muayenesi olmadığı için, trafik ekibi çağırmıştım. Silahla değişmek için, arkadaştan ruhsatı aldım. Silahla ruhsatın değişimi sırasında kaçtılar. O esnada 70-80 kişilik kalabalık birikti. Sağdan soldan şişeler yağmaya başladı. Bu arada arkadaş silahını çekti. Silahı ateşleyince dağılmaya başladılar. Yaralı şahıs büyük ihtimal izleyicilerden biri. Kimin vurduğu ve nerede vurulduğu belli değil."

Polislerden birinin silahından çıkan kurşunla yaralandığı iddia edilen Ferdi Duman, olay yerine gelen ambulans ile hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda takviye ekip sevk edildi. Astsubay Ömer A., kardeşi Özkan A., Merve A. ve Mustafa K. gözaltına alınarak karakola götürüldü.

Bildirilen adrese gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri, yaptıkları çalışmalarda 10 adet boş kovan bulundu. Ayrıca, astsubaya ait plakası kapatılan otomobil ile astsubayın kardeşine ait 06 KFD 41 plakalı araçta inceleme yapıldı. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı