ASKERİMİZİ VURAN RUS  JETLERİ İNTİKAM MI ALDI

ASKERİMİZİ VURAN RUS JETLERİ İNTİKAM MI ALDI

Rus jetlerinin El Bab'da askerlerimizi bombalayarak ardından özür dilemesi, intikam mı yoksa tesadüf mü?


El Bab'da Rus Uçaklarının vurması sonucu şehit olan 3 asker konusu tam bir muammaya dönüştü. Önce DHA 5 asker şehit oldu 16 asker yaralandı haberi geçti ardından bir hayli süre geçtikten sonra TSK açıklama yaparak şehit sayısını 3 yaralı sayısını 11 olarak verdi. 

ŞEHİT HABERİ İLE BİRLİKTE "PUTİN ÖZÜR DİLEDİ" AÇIKLAMASI

Açıklamada ayrıca çok ilginç bir ayrıntı vardı. Askerlerimizin bulunduğu binaya yanlışlık sonucu Rus Uçakları saldırı düzenlemiş ve askerlerimiz bombalama sonucu şehit  olmuşlardı. AKP ye yakın medya olayın kaza olduğunu daha haberin başında veriyorlardı. Hükumetten ise en küçük bir açıklama gelmedi. Haberle birlikte Ruysa Devlet başkanı Putin'in özür dilediği aynı anda veriliyordu. Ama olay duyulunca sosyal medyada iddilar aldı yürüdü. 

HULİSİ AKAR'IN SABAH 6 DA PLANLAMA FOTOĞRAFI

Rusya'nın intikam aldığı söylentileri yayıldı. Olayın gözden kaçan diğer bir yönü ise yeniden hatırlandı. "Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar ve bazı üst düzey komutanların sabah 6'da kararkahta toplantı yaptılar ve harekatı planladılar" haberi AKP'ye yakın medyada fotoğraflı olarak yer almıştı. Sosyal medya da bu fotoğrafta paylaşılarak "Neyi planladılar" yorumları yapıldı. 

RUSYA İNTİKAM MI ALDI

Rusya'nın El Bab'daki saldırısında 3 Türk askerinin şehit olması sonrası sosyal medyada çarpıcı iddialar gündeme geldi.

ZAMANLAMA MANİDAR

Suriye'nin El Bab kentinde Rus uçağı 'kaza'yla Türk askerlerinin olduğu binayı vurdu. Gelen son dakika haberlerine göre, yetkililer olayın kaza olduğunu belirtti. Kazada 3 asker şehit oldu, 1'i ağır 11 asker yaralandı.

RUSYA İLE İLŞKİLER NORMALLEŞMEDİ Mİ? 

Sosyal medyada ise bu 'kaza'nın zamanlamasına dikkat çekildi. CIA Direktörü Mike Pompeo’nun Türkiye'de bulunduğu sırada bu 'kaza' meydana gelmesine vurgu yapıldı.

Öte yandan  bazı kullanıcılar ise, bu 'kaza'nın Türkiye'nin 24 Kasım 2015'te Rus jetini düşürmesinin intikamı olduğu görüşünü savundu.

İlgili Haberler