ASKERİ CASUSLUK DAVASINA CHP TEPKİSİ

ASKERİ CASUSLUK DAVASINA CHP TEPKİSİ

Sapanca'da, Karşıyaka'da ve Denizli'de eş zamanlı bulunan hard disklerin bulunuş anlarında yaşananları CHP anlatmıştır.

CHP'DEN TEPKİ

İzmir merkezli olarak 18 ilde yapılan paralel yapı iddialarına yönelik operasyonuyla ilgili CHP Cezaevi Komisyonu açıklama yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir'den oluşan heyet adına yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

HUKUKSUZLUKLAR YENİ KEŞFEDİLMİŞ GİBİ

"Gazetelere baktığımızda yıllardır raporlarımızda belirttiğimiz çarpıklıkların, hukuksuzlukların yeni keşfedilmişcesine kamuoyuna sunulduğuna şahit olmaktayız. Tüm bu davalarda yaşananları açık ve net biçimde gözlemlememize ve raporlaştırarak kamuoyuna açıklamamıza rağmen o günlerde ses çıkarmayanlar, insanların namus ve şerefini kendi siyasi ikballeri için harcayanlar, bu kumpasların talimatını veren bir numaralı sorumlular, bugün cemaate karşı olmak adı altında bunlarla hesaplaşır görünmekte, dünün tetikçileri bugünün vicdanlı demokratı rolüne girmektedir."

"3 BİN 500 EŞİN DURUMU NE OLACAK"

İnsanları manşetlere taşıyıp onur ve haysiyet cellatlığı yapanların bugün aynı olayları kumpasmış diye kamuoyuna yansıtabilecek kadar pişkinlik ve yüzsüzlük içinde olunduğu da ifade edilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

3 KİŞİNİN EVİNDEN AYNI MARKA HARD DİSK

"İddianameye göre birbirini hiç tanımayan üç kişinin evinden aynı marka, aynı model, seri numaraları birbirini takip eden hard disk çıkmasını CHP defalarca dile getirmiştir. Sapanca'da, Karşıyaka'da ve Denizli'de eş zamanlı bulunan hard disklerin bulunuş anlarında yaşananları CHP anlatmıştır. O anlatılar bugün ortaya çıkan düzmece aramaya ilişkin görüntülerin bire bir aynısıdır, deşifresi şeklindedir. Üzülerek belirtmek isteriz ki, tutuklu yargılananlar dışında üç bin sivil bürokrata pandora veri tabanı üzerinden kurulan kumpası, atılan iftiraları deşifre ettiğimiz toplantıda veri tabanında adı geçen dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler, kendi adını bizden duyunca 'ben bunu eşime nasıl açıklarım' diye peşimize düşmesine karşın diğer 3 bin 500 eşin durumu ile bugüne kadar iktidar çevrelerinden ilgilenen hiç olmamıştır."

EN İYİ F 16 PİLOTU TERFİ ETTİRİLMEDİ

Üç F- 16 filosunun komutanlarının aynı anda fuhuş ve askeri casusluk iddiasıyla suçlandığına de yer verilen açıklamada şöyle devam edildi:

"Biz çeteyi o gün deşifre ederken hükümet, bu gerçeği bugün görüyor. Ancak bu durum, emrindeki filoyla fotoğraf çekip yabancı ülkelere bildirdiği iddia edilen ve dünyanın en iyi F- 16 pilotu seçilen filo komutanının daha üç ay önceki Yüksek Askeri Şura'da terfi ettirilmeyip istifaya zorlandığı, şu anda bir özel hava yolu şirketinde kabin arkadaşlarıyla birlikte yolculara iyi yolculuklar dilediği ve yaklaşılan havaalanındaki sıcaklık konusunda yolculara bilgi verdiği gerçeğini değiştirmez.

DONANMANIN EN İYİ ASKERLERİNİ

Donanmanın yetişmiş en iyi subaylarını, saha komutanlarını, filo komutanlarını, komadorlarını dünyaya rezil edenler ve onları kaybedenler dünyanın en güçlü donanmalarından birinin bugün içine düştüğü acziyetin baş sorumlularıdırlar. CHP Cezaevi Komisyonu olarak dün nasıl bu kumpasları kamuoyuna deşifre etmeyi görev edinmiş isek bugün de bu iki yüzlülükleri ve esas sorumluyu gizleme çabalarını kamuoyuna açıklamayı vicdani bir görev olarak görüyoruz."

 

Kaynak:Haber Kaynağı