ASKERİ BİRLİKLERDE ÇOK ÖNEMLİ OPERASYON

ASKERİ BİRLİKLERDE ÇOK ÖNEMLİ OPERASYON

An itibariyle hala Kara, Hava Kuvvetleri ve jandarma Kuvvetleri komutanları ile ilgili bilgi bulunmazken İstanbul'da da çok önemli 2 gözaltı daha gerçekleştirildi.

 

Jandarma Okullar Komutanı Tuğgeneral Sadık Köroğlu Beytepe'de gözaltına alındı. Her geçen dakika çok önemli gelişmeler kaydediliyor. İlk önce çok sayıda hakim ve yargı mensubu açığa alındı ardından askeri kışlalarda büyük operasyonlar başladı.

JANDARMADA BÜYÜK OPERASYON

Yapılan gözaltılardan anlaşılacağı üzere dün gece başlatılan darbe girişimi ardından en çok jandarma üst düzey personeli gözaltına alınmaya başlandı. An itibariyle hala Kara, Hava Kuvvetleri ve jandarma Kuvvetleri komutanları ile ilgili bilgi bulunmazken İstanbul'da da çok önemli 2 gözaltı daha gerçekleştirildi.

1. ORDU VE JANDARMA İL KOMUTANLIĞINDA

DARBE teşebbüsü soruşturması kapsamında 1.Ordu Harekat Başkanı Tuğgeneral Eyyüp Gürler ile İstanbul İl Jandarma Komutanı Gürcan Sercan gözaltına alındı. 

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlarla Mücadele Soruşturma Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan'ın talimatıyla Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

GENELKURMAY'DAN 200 SİLAHSIZ ER

Genelkurmay Başkanlığı'nda 200’e yakın silahsız erin teslim edilmesinin ardından görev yapan rütbeli askerler polise teslim edildi. Rütbeli askerlerin otobüse bindirilmesi sırasında bazı vatandaşların tepki gösterdiği görüldü

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından dün akşam Genelkurmay Başkanlığı binasına giren darbeci askerler, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirlirken, bugün öğlen saatlerinde belden üzeri çıplak vaziyette dışarı çıkarılıp, belediye otobüslerine bildirilirken vatandaşların büyük tepkisiyel karşılaştılar.

Belden üzeri çıplak vaziyette Genelkurmay Başkanılğı binasından çıkarılan askerler, belediye otobüsüne bindirilirken, vatandaşlar taş ve yumruklarla saldırmaya kalkıştılar.

Bu sırada polisin, yatıştırmaya çalıştıkları vatandaşlarla arasında gerginlik yaşandı. Bu sırada bir vatandaş, "Bize niye tepki gösterip, müdahale ediyorsunuz. Akşam iki kardeşimizi vurdular. Biz sizin yanınızdayız' dedi.

Bir başka vatandaş ise tepki gösterdiği polise, "Biz varsak siz varsınız. Biz bu darbeye karşı olduğumuz için buradayız" dedi. Polis, vatandaşların tepkisini büyümeden yatıştırırken, 4 ayrı belediye otobüsüne bindirilen üzeri çıplak askerler, alandan uzaklaştırıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı