Asker zehirlenmesinde CHP'den yeni iddia

Asker zehirlenmesinde CHP'den yeni iddia

Bir askerin ölümüne, yüzlerce askerin de zehirlenmesine neden olan yemek şirketinin sahibinin AKP'li Haluk İpek'in yakın arkadaşı olduğu ortaya çıktı.

Manisa’da yaşanan son toplu asker zehirlenme skandalının ardından Rota Yemekçilik’le yapılan sözleşmenin feshedildiği açıklanmıştı. Bir askerin ölümüne, yüzlerce askerin de zehirlenmesine neden olan yemek şirketinin sahibinin AKP'li Haluk İpek'in yakın arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Bakan Fikri Işığın yaşanan depremler, sabotaj ve psikolojik sorunlara bağladığı zehirlenme olaylarına ilişkin CHP'den çok konuşulacak başka bir ayrıntı geldi.

4 KEZ ZEHİRLENME VAKASI

Bir ayda 4 kez askerleri zehirleyen Rota Yemekçilik'e neden sessiz kalındığı ortaya çıktı. CHP’li Tur Yıldız Biçer, askere yemek çıkaran şirketin sahibinin Amasya AKP Milletvekili Haluk İpek’in ‘kadim dostu’ olduğunu söyledi.

KADİM DOSTLUĞA BİNAEN Mİ?

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre Biçer, yemek şirketinin sahibi ile AKP'li vekilin dost olduğunu iddia ederek şunları söyledi: “Rota şirketinin ortaklarından Veysi Avşar ile AKP'li vekil Haluk İpek arasındaki kadim dostluğa binaen mi devlet kurumlarının ve kışlaların ihaleleri Rota'ya verilmektedir? Aynı şirketin birden fazla yerde zehirlenme vakası var.” 

OY KULLANMAK İÇİN TIKLAYINIZ

670-001.jpg

 

İlgili Haberler