ASKER SENDİKASI GELİYOR!

ASKER SENDİKASI GELİYOR!

Milli Savunma Bakanı Açıkladı...

ASKER SENDİKASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞALTILDI!

Sendikalı olmayan askerlere sendika ve toplu sözleşme hakkı geliyor. 

MİLLİ  Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, sendikalı olmayan askerlere sendika ve toplu sözleşmeyle kazanılabilecek nitelikte düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Yılmaz, TSK personelinin özlük haklarının tek gösterge tablosu ile düzenlenmesi, lojman tahsis edilemeyen TSK personeline yaklaşık 460 TL artış getirilmesi, nöbet, atış, tatbikat, eğitim vb. nedenlere fazla mesai yapan personele de aylık yaklaşık 700 TL fazla mesai ücreti ödenmesi yönünde çalışma yaptıklarını söyledi. 

sendika-(5).jpg

DÜŞÜK RÜTBEYE YÜZDE 20

TSK personelinin mali durumlarında ki iyileştirme çalışmaları TBMM gündemine taşındı. MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, askeri personelin mali durumlarının düzeltilmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi istedi. MHP’li Bulut’un sorularını cevaplayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, özellikle düşük rütbeli personelin maaşlarında yüzde 20’lik bir artış planladıklarını belirterek şu bilgileri verdi:  “Diğer personelimizde yüzde 7 ila 12 arasında bir artış için çalışılıyor. 

460 TL KİRA DESTEĞİ

TSK personelinin özlük haklarının tek gösterge tablosu ile düzenlenmesi, lojman tahsis edilmeyen TSK personeline yaklaşık 460 TL artış getirilmesi, nöbet, atış, tatbikat, eğitim vb nedenlerle fazla mesai yapan personele aylık yaklaşık 700 TL’ye kadar fazla mesai ücreti ödenmesi, KKTC’deki personele ödenmekte olan tazminatın adadaki hayat pahalılığı nedeniyle arttırılmasına yönelik teklifler yapılmış ve ilgili bakanlıklarla koordinesi devam etmektedir.” 

TAZMİNATLARDA ARTIŞ 

Yılmaz, mali konularda şimdiye kadar AK Parti hükümetleri döneminde yapılan iyileştirmeler hakkında da bilgi verdi. Buna göre;  iç güvenlik harekatı bölgesindeki personelin tamamı ile diğer bölgelerden bir kısım personelin tazminatlarında kısmı artış yapıldı, ilave tazminat verilmesi sağlandı. Afganistan’da görevli personelin gündeliklerinde 30-32 ABD doları, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk gibi ülkelerde görev yapan personelin gündeliklerinde 5’er ABD Doları artış sağlandı. 

KAZANILAN DİĞER HAKLAR

MİT, Emniyet sınıf personeli emeklilerine olduğu şekilde makam tazminatı alamayan emeklilerin maaşlarında 100 TL iyileştirme yapıldı. 45 yaşını doldurduğu halde emeklilik hakkı kazanamamış uzman erbaşlara sivil memurluğa geçerek emekli olabilme imkanı getirildi. Astsubaylara verilen ek göstergenin 2-3’ü uzman erbaşlara da verildi. Yaş haddinden erken emekli olmak zorunda kalacak olan uzman erbaşlıktan astsubaylığa geçen personelin mağduriyetlerinin önlenmesi için yaş hadleri üst çavuşlar için 46’dan 52’ye, başçavuşlar için 49’dan 54’e çıkarıldı.

 STATÜ AYRIMI KALDIRILDI

Hastanelerde polikliniklerde muayene öncelik sırası uygulaması değiştirilerek statü ayrımı kaldırıldı. Oda ve göz hapsi cezaları kaldırıldı.

Kaynak: Star/Aydınlık/Vahdet