AŞK-I MEMNU CİNAYETİNE ÖMÜR BOYU HAPİS

AŞK-I MEMNU CİNAYETİNE ÖMÜR BOYU HAPİS

Diyarbakır'da, ilişki yaşadığı yengesinin azmettirmesiyle, amcasını av tüfeği ile öldüren 21 yaşındaki Caner Zengin ağırlaştırılmış ömür boyu, azmettiren yenge Zahide Zengin ise 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde yaşayan 40 yaşındaki Recep Zengin, 21 Eylül 2014 günü evinin balkonunda eşi 37 yaşındaki Zahide Zengin ile birlikte uyurken, pompalı tüfekle başından vurularak öldürüldü. Olaydan bir gün sonra karokola giden Zahide Zengin, cinayet ile ilgili konuşmak istediğini söyledi. Eşi ile sürekli kavga ettiğini belirten Zahide Zengin şunları anlattı:

"Eşimin ağabeyinin oğlu Caner ile 4 yıldır duygusal ve cinsel ilişki yaşıyorduk. Eşim bunu duyunca kavganın şiddeti büyüdü. Bu durumu telefonda Caner'e söyledim. Caner onu öldüreceğini söyledi. Bir süre önce Caner'e 'Gel Recep'i öldür, yeter artık' dedim. Köye geldikten sonra ben Caner'e her gece gizlice yemek götürdüm. Cuma gecesi Caner'e, gelip eşimi öldürmesini söyledim. Cuma günü gelmeyince yanına gidip neden gelmediğini sordum. "Karnım ağrıdı o yüzden gelemedim. Bugün Recep'i vururum" dedi.

Cinayeti araştıran güvenlik güçleri, ifade üzerine Recep Zengin'in yeğeni Caner Zengin'i gözaltına aldı. Caner Zengin ve ilişki yaşadığı belirtilen yengesi Zahide Zengin, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

'EŞİMİ ÖLDÜRMESİNİ BEN SÖYLEDİM'

Zahide Zengin savcılık ifadesinde, evlendikleri günden beri eşiyle geçimsizlik yaşadığını belirterek, "Evlendiğimiz günden beri bana küfür edip dövüyordu. Eşimin yeğeni Caner ile 3 yıldır gönül ilişkimiz var. Bana kötü davrandığını zaman Caner'e söylüyordum. Bu sözlerim için Caner eşimi öldürdü. Caner'e daha önce eşimi vurmasını söylemiştim. Caner benim bilgim dahilinde eşime iki el ateş etti" dedi.

Caner Zengin ise savcılık ifadesinde yengesi ile 3 yıldır gönül ilişkisi yaşadığını belirterek, "Yengem ile yaşadığım ilişki başkaları tarafından duyulmaya başlanmıştı. Yengem bana amcamı vurmamı söyledi. Yengemin azmettirmesi üzerine cahillik edip amcamı öldürdüm. Amcam ve yengem uyurken av tüfeği ile iki el ateş ettim" diye konuştu.

Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, Caner Zengin ve yengesi Zahide Zengin'in 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılması istendi.

KADIN MAHKEMEDE İFADE DEĞİŞTİRDİ

İddianamenin kabulünün ardından tutuklu sanıklar Caner ve Zahide Zengin'in yargılaması Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmada ifade değiştiren ve suçlamaları kabul etmediğini söyleyen Zahide Zengin şöyle savunma yaptı:
"4 çocuğum vardı. Diğer sanık ile asla bir gönül ilişkim olmadı. Eşim sürekli Caner'i öldüreceğini söylüyordu. Bunu niye söylediğini bilmiyorum. Caner eşimin tehdidi yüzünden Kayseri'ye gitti ve bir yıl kaldı. Olay gecesi balkonda uyuyordu. Bir patlama sesi duydum ve karanlık olduğu için korkarak içeri kaçtım. Çocuklarıma, "Babanızı öldürdüler" dedim ve onları evin dışına çıkardım. Olaydan sonra beni öldüreceklerinden korktuğum için suçu üstlendim."

'İLİŞKİMİZİ DUYDUĞU İÇİN BENİ TEHDİT ETTİ'

Diğer sanık Caner Zengin ise mahkemede, amcasının 3 yıl cezaevi yattıktan sonra çıktığını ve kendini tehdit ettiğini belirterek şunları anlattı:

"Beni öldüreceğini söyleyince babam beni Kayseri'ye gönderdi. Bayram ziyaretleri nedeniyle köye geldiğimde amcam bana küfür etmişti. En son hayvanlarımızı Adana'ya götürmek için köye geldim. Bir gün amcam beni telefonla arayarak küfür etti. Ben de arabaya binip, köye gittim. Gece amcamın evine gittim. Balkonda uyurken kafasına bir el ateş ettim ve kaçtım. Yengem ile olaydan önce gönül ilişkim vardı. Amcam bunu duyduğu için beni tehdit etti dedi."

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜRBOYU VE 15 YIL

Kararını açıklayan mahkeme sanık Caner Zengin'i 'tasarlayarak beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda olan amcasına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, eşini öldürme konusunda gönül ilişkisi yaşadığı Caner Zengin'i azmettiren Zahide Zengin'e ise 15 yıl hapis cezası verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı