ASFALTTAKİ SELFİE FACİASINA 3 YIL HAPİS

ASFALTTAKİ SELFİE FACİASINA 3 YIL HAPİS

Antalya'da fotoğraf çekimi için asfalta uzanan gençlerden 2'sinin üzerinden geçip ölümlerine neden olan kamyonet sürücüsüne 3 yıl hapis cezası verildi.

Antalya’da selfie çekimi için asfalta uzanan 5 gençten 2’sininin üzerinden geçerek ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan yargılanan kamyonet sürücüsü Uğur Üstündağ’a, 3 yıl hapis cezası verildi. Karar, ölen gençlerin yakınlarının tepkisini çekti.


Alanya’da oturan Onur Konur, Tufan Mert Aytemur, Çağlar Savaşcı, Muhammet Bozkurt ve Deniz Yalçın, kaykay yapmak, hem de gezmek için geçen 20 Aralık’ta otomobille Antalya’ya geldi. 5 arkadaş gün boyu gezdikten sonra saat 21.00 sıralarında Alanya’ya dönüş için yola çıktı. Antalya Havalimanı önüne geldiklerinde, tali yola girip otomobillerini yol kenarına park eden gençler, burada dinlenmek ve selfie için mola verdi. Bir süre sonra gençler asfalta uzanarak selfie yaptı. Daha sonra gençlerden Onur Konur, asfalta uzanan arkadaşlarının fotoğrafını çekmek istedi.
Antalya ile Aksu İlçesi arasındaki raylı sistem ve yol inşaatını gerçekleştiren firmada çalışan 29 yaşındaki Uğur Üstündağ yönetimindeki kamyonet gençlerin üzerinden geçti. Asfalta fotoğraf çektirmek için uzanan gençlerden 19 yaşındaki Çağlar Savaşcı ile 17 yaşındaki Muhammet Bozkurt öldü. Olaydan sonra tutuklanan Uğur Üstündağ, ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.


Bilirkişi raporunda gençler tam kusurlu, kamyonet sürücüsü ise kusursuz bulundu. Dosyanın gönderildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Trafik İhtisas Dairesi Başkanlığı kamyonet sürücüsünün tali gençlerin asli kusurlu olduğuna dair rapor hazırladı. Davaya bakan Antalya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi, tarafların yeniden rapor alınması istemini reddetti.
Karar duruşmasında kamyonet sürücüsü Uğur Üstündağ ile ölen gençlerin yakınları ve tarafların avukatları hazır bulundu. Mahkeme, Uğur Üstündağ’a taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan 3 yıl hapis cezası verdi. Sanığa verilen cezada indirim yapmayan mahkeme, Üstündağ’ın sürücü belgesine de bir yıl süreyle el konulmasına hükmetti.


CEZA AİLELERİ TATMİN ETMEDİ
Karar, ölen gençlerin yakınlarını tatmin etmedi. Duruşma sonrası kazada ölen iki gençten Muhammet Bozkurt’un babası Hayri Bozkurt, “Adaletin yerini bulmadığına inanıyorum. Bu çocuklar kendilerinin çocuğu olsaydı, yaparlar mıydı böyle? 2 canın bedeli 3 yıl mı?” diyerek tepki gösterdi.
Çağlar Savaşcı’nın annesi Nesrin Yıldız ise, kararı temyiz edeceklerini, gerekirse Avrupa insan Hakları Mahkemesi’ne kadar taşıyacaklarını söyledi. Yıldız, “Benim aslan gibi yavrum gitti. Bir daha da geri gelmeyecek” dedi. DHA