ASELSAN MÜHENDİSLERİ İNTİHARI DIŞ BASINDA

ASELSAN MÜHENDİSLERİ İNTİHARI DIŞ BASINDA

ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleri İspanyol basınında tartışılmaya başlandı.Ülkenin önde gelen gazetelerinden ABC, "Türkiye’de neden askeri araştırmacılar ölüyor?" başlığı ile yayınladığı haberinde mühendis Erdem Uğur’un...

ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleri İspanyol basınında tartışılmaya başlandı.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden ABC, "Türkiye’de neden askeri araştırmacılar ölüyor?" başlığı ile yayınladığı haberinde mühendis Erdem Uğur’un ölümü ile birlikte askeri araştırmaların yapıldığı ASELSAN’da 2006 yılında bu yana ölen araştırmacı sayısının 6’ya çıktığı belirtildi. Adli Tıp raporunda Erdem Uğur’un gaz zehirlenmesinden öldüğünün açıklandığını vurgulayan gazete, aynı şirkette son 8 yıl içinde peş peşe görülen ölümlerin tesadüf olamayacağını savundu. ABC gazetesi, ilk önce 31 yaşındaki kriptoloji uzmanı Hüseyin Başbilen’in boğaz ve bileği kesilerek öldüğünü yazdı. Haberde, şöyle denildi:

4 MÜHENDİS

"Ardından 2007 yılında 29 yaşındaki mühendis Halim Ünsem Ünal babasına ait olan bir silahla kafasına sıktığı tek kurşunla intahar ettiği belirtildi. Bu olaydan 8 gün sonra ise diğer bir mühendis, 28 yaşındaki Evrim Yançeken evinin balkonundan kendisini aşağı atarak kendisini öldürdü. Askeri araştırmaların yapıldığı ASELSAN’daki şüpheli ölümler bununla da sınırlı kalmadı. Aynı yılın Ekim ayında bu seferde askeri görevde bulunan Bilgisayar mühendisi Burhaneddin Volkan silahı ile intahar ettiği kayıtlara geçti. Volkan’ın kısa bir süre önce evlendiği ve psikolojik tedavi aldığı kaydedildi. 2013 yılında ise diğer bir mühendis Hakan Öksüz bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Kaza şüpheli bulundu çünkü Öksüz’ün üzerinde hiçbir kimliğe rastlanmadı."

İSPANYOL GAZETESİ

İspanyol ABC gazetesi, ASELSAN’da peşpeşe gelen şüpheli ölümlerin İran’da nüklüer araştırmalar yapan bilimadamların ölümlerine benzediğini öne sürerek Türk yetkililerin bunları sürekli resmi ağızdan intahar demesine rağmen bu açıklamalara halkın pek fazla itibar etmediğini ifade etti. Türkiye’de insanların bu ölümlerin arkasında gizli askeri projelerin yapılmasına izin vermeyen güçlerin olduğuna inanmaya başladığınada yer veren ABC gazetesi, dönemin başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ölümlere el atacağım sözü vermesine rağmen henüz ilerleme katledilmediğini hatırlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı