ASANSÖR FİRMASINDAN FLAŞ AÇIKLAMA

ASANSÖR FİRMASINDAN FLAŞ AÇIKLAMA

10 işçinin can verdiği faciada düşen asansörü satan firma açıklama yaptı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmam Hatipten Arkadaşı ve Gayrimenkul kralı Aziz Torunların Patronu olduğu Mecidiyeköy gkdelen inşaatlarında asansör düşmesi sonucu 10 işçinin can verdiği facianın ardından gözaltına alınan 8 kişi serbest bırakıldı. Sorumlu olması muhtemel tüm tarafların birbiri ardına yaptıkları açıklamada hiç kimsenin suçlu ve sorumlu olmadığı anlaşılıyor Başbakan davutoğlu ise  dün yaptığı açıklamada Can veren işçileri şehit ilan ederek "Ruhlarına Fatiha Okuyalım" önerisinde bulundu. Sorumlu olması muhtemel firmaların arasında olan asansör şirketi  bir açıklama yaparak kendilerinin kusurlu olmadıklarını iddia ettiler. Firmaya göre mesai dışında meydana gelen kazadan sözleşmeye göre hiç bir sorumlulukları yok.

İŞLETİLMESİNDEN SORUMLU DEĞİLİZ

Mecidiyeköy'de yapımı süren Torunlar GYO-Torun Yapı ve Kapıcıoğlu firmasına ait çok katlı binada 6 Eylül Cumartesi günü meydana gelen ve 10 işçinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili asansör firması Geda-Majör Limited şirketi açıklama yaptı.

Açıklamada, sözleşme uyarınca asansörlerin montajı, periyodik bakımı, onarımları ve demontajından sorumlu oldukları belirterek, sistemin işletmesinin sözleşme kapsamında olmadığını bildirildi. 

Geda-Majör Limited Şirketi, mesai saatleri içinde iki uzman personelin sürekli olarak inşaat alanıda bulunduğunu ancak kazanın Cumartesi günü ve mesai dışında olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

ÜZGÜNÜZ BAŞSAĞLIĞI DİLERİZ

“Torunlar GYO-Torun Yapı ve Kapıcıoğlu Ortaklığı tarafından Mecidiyeköy’de yapımı süren çok katlı binada 6 Eylül 2014 Cumartesi günü saat 19.45’te meydana gelen ve 10 işçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan elim asansör kazası dolayısıyla fevkalade üzgünüz. Hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz.

MONTE EDİLİP TESLİM ETTİK SORUMLU DEĞİLİZ

Asansörleri proje ortaklığına kiralayan Geda-Majör Limited Şirketi, inşaat sektöründe yük ve insan taşıma asansörleri, dış cephe işlemleri için vinç ve platformlar üreten bir Türk-Alman ortak şirketidir. Almanya’da 80 yıldır inşaat sektöründe hizmet veren GEDA ile yüksek binaların dış cephe işlemleri için platformlar üreten Majör, 2012 yılında uzmanlıklarını birleştirerek eşit hisseli ortaklığı kurmuştur.

Torunlar GYO-Torun Yapı ve Kapıcıoğlu proje ortaklığı ile Geda-Majör arasında 31 Mayıs 2013 tarihinde insan ve yük taşıma asansörleri kiralama sözleşmesi imzalanmıştır. Bu sözleşme sonrasında parçalarının tamamı Almanya’dan ithal edilen asansörler, şantiyede kiracı tarafından gösterilen yere kurulmuş, eksiksiz ve hasarsız çalıştığının kontrolleri yapıldıktan sonra bir tutanak ile proje ortaklığına teslim edilmiştir.

ALMANYADAN İTHAL ASANSÖR

Anılan sözleşme uyarınca şirketimiz Torunlar İnşaat’a kiralanan asansörlerin güvenli şekilde montajı, periyodik bakım/onarımları ve demontajından sorumludur. Asansör sisteminin işletilmesi ise sözleşme kapsamında değildir.

Sözleşme kapsamındaki bu periyodik bakım hizmeti için iki uzman personelimiz mesai saatleri içinde sürekli inşaat alanında bulundurulmaktaydı. Cumartesi günü ve mesai saati dışında meydana gelen bu kazanın oluş şekli hakkında şu aşamada bir bilgimiz bulunmamaktadır. Savcılık soruşturmasının sonucunu bizler de beklemekteyiz."

 

Kaynak:Haber Kaynağı