ASANSÖR FACİASI'NDA BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

ASANSÖR FACİASI'NDA BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan inşaatın asansörü 14. kattan zemine çakıldı.

Eski Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu arazide inşaatı devam eden binanın asansörü 14'üncü kattan zemine çakıldı. İlk belirlemelere göre asansörde bulunan işçilerden 4'ü hayatını kaybettiği bildirilmişti ancak İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 10 işçinin öldüğünü ve olayla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. İşçilerin cenazeleri Şişli Etfal Hastanesi morguna kaldırıldı. İnşaatta çalışan işçiler ise asansörlerin bakımsız olduğunu söylediler. 

Kaza saat 20.00'da meydana geldi. İnşaatı devam eden 36 katlı binanın 14 katında duran asansör henüz belirlenemeyen bir nedenle içinde işçiler varken zemine düştü. Olay yerine çok sayıda polis itfaiye, ambulans ile AFAD ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi.

SARIGÜL'DEN AÇIKLAMA

Mecidiyeköy’de asansör kazasının meydana geldiği rezidans inşaatına gelerek bilgi alan Şişli Belediyesi Başkan Vekili Emir Sarıgül, olayla ilgili olarak basın mensuplarına bilgi verdi. Sarıgül şunları söyledi:

“Hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Asansörün 22’nci kattan, kardeşlerimizi, emekçi kardeşlerimizi taşıyan asansör aşağıya düşmesi neticesinde olan bir hadise. Şu anda gerek belediyemiz olarak, belediyemiz sağlık ekipleri, büyükşehir itfaiye, AKUT ve polis koordineli olarak çalışıyoruz. Şu anda cesetlerle yani vefat eden kardeşlerimizin tam olarak sayısını belirlemek üzere yoğun bir şekilde içeride çalışmalar var. Biz de belediyemiz olarak herhangi bir aksaklık var mı yok mu onlarla ilgili geniş çaplı araştırmalarımıza devam ediyoruz. Şu an ölen emekçi kardeşimizin sayısı iki ama bunun bir veya iki tane daha artabileceğini içerideki arkadaşlardan aldığımız bilgi neticesinde söyleyebiliriz. Biz Şişli Belediyesi olarak bütün ekiplerimizle sabaha kadar çalışmaların başında olacağız. Bir iki saat sonra tüm neticeyi kamuoyuyla paylaşacağız“

surmanset-1-buyukk-001.jpg

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

 

İSTANBUL'DA REZİDANS İNŞAATINDA ASANSÖR FACİASI! ÖLÜ VE YARALILAR VAR!

İSTANBUL'DA REZİDANS İNŞAATINDA ASANSÖR FACİASI! ÖLÜ VE YARALILAR VAR!

Kaynak:Haber Kaynağı