ASANSÖR FACİASI İNŞAATINDA YÜREK BURKAN EYLEM

ASANSÖR FACİASI İNŞAATINDA YÜREK BURKAN EYLEM

MECİDİYEKÖY’de 10 işçiye mezar olan asansör kazasının yaşadığı rezidans inşaatının önünde eylem yapan gruba polis müdahale etmeye hazırlanırken, araya giren işçi Ömer Öztekin, “Sizden tek isteğim; biber gazı atmayın. Bırakın...

MECİDİYEKÖY’de 10 işçiye mezar olan asansör kazasının yaşadığı rezidans inşaatının önünde eylem yapan gruba polis müdahale etmeye hazırlanırken, araya giren işçi Ömer Öztekin, “Sizden tek isteğim; biber gazı atmayın. Bırakın sesimizi duyursunlar” diye bağırdı. Konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan Öztekin, zaman zaman önündeki polisin göğsüne eliyle vurdu.

İŞÇİLER SOKAĞA HESAP SORMAYA

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi bir grup, saat 13.00 sıralarında rezidans inşaatın önüne geldi. “İşçiler sokağa hesap sormaya” şeklinde slogan atan grubun önü polis tarafından kesildi. Polisle eylemciler arasında süren tartışma sırasında çevik kuvvet ekiplerine ‘maske tak’ emri verildi. Bu sırada inşaat önünde bekleyen işçilerden 24 yaşındaki mekanik tesisatçı Ömer Öztekin, polisle göstericiler arasında girerek, polise, “Öleni geri getirebilir misiniz? Yarın bir gün sizin de kardeşini olabilir bu inşaatlarda. Sizden tek isteğim: Biber gazı atmayın. Bırakın sesimizi duyursunlar. Bırakın işçiler yapamıyorsa bu arkadaşlar sesimizi duyursun. Burada iki evladını kaybeden var. Son kez burada gördü evladını. Ancak böyle durup biber gazı sıkıyorsunuz. Yapmayın. O onun arkadaşmış, o öbürünü tanıyormuş. Bir şey diyemiyorlar. Neden adam büyükmüş, holdingmiş. Burada benim kardeşim ölmüşse bunlar beni bağlamaz” dedi.

2 BİN LİRAYA HAYATIMIZI KOYUYORUZ

Polise, inşaattaki çalışma koşullarını anlatan işçi Öztekin, “Sizin de kardeşiniz, yakınlarının burada çalışıyor olabilir. Siz polis olmuşsunuz. Herkes polis olamıyor. Sen 3 bin, 4 bin belki de daha fazla maaş alıyorsun. Ama biz burada 2 bin liraya hayatımızı ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

İŞÇİLERE SESLENDİ

Öztekin daha sonra inşaat alanındaki işçilere seslenerek, “Gelin buraya konuşun. İşinizi kaybetmekten korkmayın. Burası olmazsa başka yerler var” diye tepki gösterdi. Yaklaşık 15 dakika konuşan Öztekin, bu sırada gözyaşlarına tutamadı, zaman zaman da önünde duran polisin göğsüne eliyle vurdu. Polis, Öztekin’in konuşmasını hiç ses çıkarmadan sonuna kadar dinledi. Eylemcilerde bu sırada slogan atmadı.

SDP’liler açıklamanın ardından inşaat önünde beklemeye başladı. Polisin önlemi ve eylemcilerin bekleyişi sürüyor.

İNŞAAT İŞÇİLERİ SENDİKASI AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan rezidans inşaatı önünde toplanan çeşitli gruplar eylem yaptı. Bu gruplardan İnşaat İşçileri Sendikası adına açıklama okuyan Remzi Yılmaz, “İş güvenliği sorumlusunun özel şirket personeli altında çalışan biri olması buradaki temel sorundur. Güvenlik sorumluluğunun doğrudan bakanlığa bağlı olması ve kontrollerin sürmesi gerekir. Türkiye’nin her yerinde inşaat işçisi hiçbir güvenlik önlemi olmadan çalıştırılıyor. En küçük önlemler bile işçinin hayatı hiçe sayılarak alınmıyor. Burada göz göre göre iş cinayeti işlenmiştir. Sorumluların hesap vermesi gerekmektedir. Asansörün düşmesi ihtimaline karşı paraşüt ve düşme freni gibi önlemlerin bulunmadığını dün akşam işçi arkadaşlarımız tarafından belirtildi” diye konuştu.

Açıklama sırasında sık sık, “Kaza değil bu bir cinayet” şeklinde sloganlar atıldı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı