ARTVİN'DE BİNLER VALİLİK ÖNÜNDE

ARTVİN'DE BİNLER VALİLİK ÖNÜNDE

Akşam saatlerinde serbest bırakılan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve 5 arkadaşı da katıldı. Nur Neşe Karahan, ‘Artvin seninle gurur duyuyor’ sloganları ve alkışlarla karşılandı.

DERNEK BAŞKANI SLOGANLARLA KARŞILANDI

Artvin’in Cerattepe bölgesinde gün boyu maden şirketinin araçlarının önünü barikatla kesen grup akşam saatlerinde geri çekildi ve Artvin Valiliği önünde bekleyen yaklaşık 2 bin kişinin yanına indi.

YEŞİL ARTVİN DERNEĞİ BAŞKANI

Burada alkışlarla karşılanan gruba bir süre sonra gün içerisinde gözaltına alınan ve akşam saatlerinde serbest bırakılan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve 5 arkadaşı da katıldı. Nur Neşe Karahan, ‘Artvin seninle gurur duyuyor’ sloganları ve alkışlarla karşılandı.

'VALİ İSTİFA' SLOGANLARI ATILDI, ARBEDE YAŞANDI

Valilik önünde toplanan kalabalık ‘Vali istifa’ sloganları attı. Gruptan bazıları polis bariyerlerini tekmeleyerek yıktı, polise pet şişe fırlattı. Bu sırada grubu engellemeye çalışanlarla öfkeli kalabalık arasında arbede yaşandı.

Polisin gaz maskesi takması ve müdahale için hazırlanması üzerine devreye Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ile CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan girdi, kalabalığı sakinleşmeye davet etti.

Nur Neşe Karahan polislerden gaz maskelerini çıkarmalarını istedi. Kalabalığın sakinleşmesi üzerine polis gaz maskelerini çıkarınca gerginlik sona erdi. Kalabalık Valilik önünde bekleyişini sürdürüyor.

HOPA’DA YOL KESİLDİ

Bu arada Cerattepe’de polis ve jandarma müdahalesi Hopa İlçesi’nde Karadeniz Sahil Yolu ulaşıma kapatılarak protesto edildi. Bir süre trafiğine kapanan yolda çok sayıda araç birikti. Yol daha sonra ulaşıma açıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı