ARTVİN ALTIN MADENİNDE SKANDAL GELİŞME

ARTVİN ALTIN MADENİNDE SKANDAL GELİŞME

Askerlerin yolu kesmesi ve geçişlerine izin vermemesi üzerine tutanak hazırlayan CHP heyeti adına konuşan Bursa Milletvekili Sarıbal şunları söyledi:

CHP MİLLETVEKİLİ CERATTEPE’YE ALINMADI

Bölge illerinin il başkanları ile birlikte Artvine gelerek, Cerattepe'de maden şirketinin şantiye sahasına gitmek isteyen CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'a jandarma ekipleri izin vermedi. Askerlerin yolu kesmesi ve geçişlerine izin vermemesi üzerine tutanak hazırlayan CHP heyeti adına konuşan Bursa Milletvekili Sarıbal şunları söyledi:

"Bu ülke çoklu şirketler ve yerli taşeronları tarafından teslim alınmaya çalışılmaktadır. Ülkenin bütün maden, enerji ve su kaynakları metalaştırılmış ve paraya dönüştürülmüştür. Şimdi sıra Cerattepe’ye gelmiştir. Cerattepe’den çıkarılmak istenen madenin Artvin halkına ve Türkiye Cumhuriyeti'ne hiçbir faydası olmayacaktır. Emperyalizmin savunucusu olan çoklu şirketler ile onların yerli işbirlikçileri olan vatan hainlerinin zenginliğine zenginlik katacaktır. Onların sırtından iktidar sürenler de bir süre daha iktidarlarını sürdüreceklerdir. Bunların yerli ayağı olan vali, burada polis ve askerle halkımızı karşı karşıya getirdiği için, halka gaz bombaları ile saldırttığı için, kamu görevi yerine şirketin valiliğini yaptığı için kendisini istifaya davet ediyorum. Vali istifa etsin ve Artvin’i terk etsin. Onun görevi Artvin’i ve yaşam alanlarını korumaktır. Bunun yapmadığı için valiyi kınıyorum. Bizden kaçıyor. Bizim valimiz değil, Cengiz Holding'in valisidir. Ferman padişahınsa dağlar bizimdir ve mücadelemizi sürdüreceğiz."

'HUKUK VE DEVLET BİTMİŞTİR'

CHP Artvin İl Başkanı Ali Yücel Kurt ise, Cerattepe yolunun aynı zamanda Atabari Kayak Merkezi’ne çıkan yol olduğunu hatırlattı ve bu bölgeye de çıkamadıklarını belirterek, "Devletin bütün kurumları bir kişinin emrine verilmiştir. Cengiz İnşaatın yararı, kamu yararı olarak gösteriliyor. Burada hukuk ve devlet bitmiştir" dedi.

CHP heyeti daha sonra askerlerle tokalaşarak bölgeden geri döndü.

LİSELİLERDEN OTURMA EYLEMİ

Bu arada Artvin’de bir grup lise öğrencisi de valilik önünde oturma eylemi yaptı. Her bir öğrencinin elinde bir harfi yer alan 'Madene hayır' yazılı dövizler taaşıyan öğrenciler 'Cerattepe geçilmez, Artvin halkı yenilmez' sloganları attı.

Kaynak:Haber Kaynağı