Armutlu'da halk polis saldırısını göğüslüyor!

Armutlu'da halk polis saldırısını göğüslüyor!

Antakya'da neredeyse her akşam halka saldıran polis, Abdullah Cömert'in ölümünün 40.günü dolayısıyla yapılan yürüyüşlere de sert şekilde saldırmaya başladı.

Güncelleme: 03:20

Armutlu'dan polislerin çekilmesiyle çatışmalar şimdilik sona erdi. Polisin zarar verdiği evlerde yaşayanlar için dayanışma sürüyor. Hastanelerdeki yaralı sayısının 15-20 arasında olduğu tahmin ediliyor.


Güncelleme: 02:55

Polis Armutlu'da 3. katta bulunan eve gaz bombası attı. Binada yangın çıktı. Bina tahliye edildi. Bir binanın 5. katındaki bir ev de az önceki polis saldırısında gazla doldu. Polis yine evlere saldırıyor.


Güncelleme: 01.30

Armutlu'daki polis saldırısı sonucunda şu ana kadar hastaneye 15 yaralı getirildi. Kafasına gaz bombası isabet eden bir yaralının durumu ciddi.

Armutlu'da halk muazzam bir dayanışma ve direniş gösteriyor. Sokağa çıkamayan yaşlılar balkonlardan barikatlara eşya atarak destek veriyor. TOMA’lar, lazerler nedeniyle hareket etmekte zorlanıyor.

Antakya'dan bir fotoğraf:

hatayyenii.jpg


Güncelleme: 00.45

Armutlu'da yaralı sayısı artıyor. Gaz kapsülleri yine insanlara doğrudan hedef gözetilerek atılıyor. Hastaneye ulaşan bir yaralı:

armutlu_yarali.jpg


Güncelleme: 00.30

Armutlu'da polisin bazı noktalardan çekilmek zorunda kaldığı belirtiliyor. An itibariyle sokaklar diğer günlerden daha kalabalık. Her yaştan insan sokaklara döküldü:

armutluu.jpg

Halk ev eşyalarını barikat malzemesi olarak sokağa atıyor. Barikata giden çamaşır makinası:

armutlu_camas.jpg


Güncelleme: 00.10

Armutlu'da saldırı devam ediyor. Halkın direnişi sürüyor. Evlere biber gazı atılıyor, TOMA'lardan su sıkılıyor.

antakya1.jpg


Güncelleme: 23.40
Antakya Armutlu'da vatandaşlar evlerinin balkonlarına pankartlar astığı için TOMA'lar balkonlara su sıkmaya çalışıyor. Halk barikat kuruyor. Barikatin malzemeleri evlerden taşınan koltuklar:

antakya_barikat.jpg


Güncelleme: 23.15
Evrensel Muhabiri Kadir Baziki: Antakya Armutlu'da yoğun gazdan etkilenenler 10'u geçti, 2'si ambulansla hastaneye götürüldü.

Armutlu sokakları ''Bu daha başlangıç, Mücadeleye Devam'' diyor.


Güncelleme: 23.10
4 kişinin ağır yaralı olduğu haberleri geliyor.

Antakya'dan bir direnişçi tencere-tavanın yeni bir kullanımını keşfetmiş:

antakya222.jpg


Güncelleme: 23.00
Armutlu'da sokak elektrikleri kesildi. Şiddetli bır müdahale var. Polıs yağmur gibi gaz bombası yağdırıyor. Yaralılar var.


Antakya'da Abdullah Cömert'in polis tarafından öldürülmesinin 40. gününde ailesi tarafından düzenlenen mevlitte yüzlerce kiş buluştu. Mevlide Eskişehir’de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve ağabeyi Gürkan Korkmaz da katıldı. Emel Korkmaz Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert’e başsağlığı diledi.

Akşam saatlerinde ise sokaklar yeniden hareketlendi. Polisin şiddetli saldırılarına haftalardır direnen Hatay halkı, yürüyüş hakkını gaspeden polise rağmen yeniden sokaklara indi. Polisin sert müdahalesiyle karşılaşan vatandaşlar direnmeye devam ediyor.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz...