Armanın Gururu Selçuk Şahin

Armanın Gururu Selçuk Şahin

F.Bahçe’de geçirdiği 11 sezonda çalıştığı 5 hocanın da vazgeçemediği Selçuk Şahin'in rakamlar neden vazgeçilmez olduğuna ışık tutuyor.
Sarı-lacivertliler son 10 sezonda yüzde 64.4′lük bir galibiyet oranı yakalarken, Selçuk Şahin’in sahada olduğu karşılaşmalarda bu oran yüzde 80.2′ye çıkıyor
Sezon başında 2 yıllık sözleşme uzatıp Fenerbahçe ile 11. sezonuna başlayan Selçuk Şahin bu sezona adeta bomba gibi bir giriş yaptı.

YANAL’IN DA PRENSİ

Selçuk, hakkında kamuoyunda oluşan imaja rağmen Fenerbahçe’de kalmayı başardı. Daha da ileriye gitti, daha önce 4 hocanın olduğu gibi Ersun Yanal’ın da gözüne girdi. Peki, işin sırı neydi? Selçuk Şahin neden hâlâ Fenerbahçe’nin vazgeçilmez oyuncusu.

SELÇUK’LA DAHA BAŞARILI

Rakamlar, bu sorunun yanıtına ışık tutuyor. Sarı-lacivertliler, son 10 sezonda 340 lig maçı oynadı ve bu maçların 219′unu kazanarak, yüzdesi 64.4′lük bir galibiyet oranı yakaladı. Selçuk Şahin ise sarı-lacivertli forma altında son 10 sezonda 167 lig maçına çıktı. Fenerbahçe, 32 yaşındaki milli futbolcunun görev yaptığı bu karşılaşmalarda 134 galibiyet alırken, Selçuk Şahin sahadayken yüzde 80.2′lik bir kazanma oranı tutturdu.

BAŞKA SÖZE NE GEREK VAR! 

İşin ilginç tarafı, 2013-14 sezonu da bu istatistiği doğrularcasına başladı. Fenerbahçe, 3 lig maçında 2 galibiyet, 1 mağlubiyet aldı. Tek mağlubiyet olan Konya Torku maçında Selçuk oynamazken, galip kapatılan Eskişehir ve Sivasmücadelelerinde Selçuk ilk 11′deydi. Bu sezon ilk 3 maçta Fenerbahçe’nin galibiyet oranı yüzde 66.6, Selçuk’lu maçların galibiyet oranı ise yüzde 100. Başka söze ne gerek.

TEK SIRRIM VAR: ÇALIŞMAK

İstikrarının sırrını, “Oynasan da oynamasan da çalışmak. Kendini daima hazır tutmak” diye açıklayan Selçuk, Ersun Yanal’la sürekli diyalog halinde olduklarını vurguladı. Tecrübeli futbolcu, “Hocanın bana daima söylediği tek bir laf var: “Top sende!” Yani çalışana formayı vereceğini net şekilde anlatıyor. Ben de çalışıyorum, hak ediyorsam oynuyorum” dedi. Selçuk, taraftarın bu sezon kendisine karşı tutumuna da değinirken, “Beni hem Eskişehir hem Sivas maçında çok iyi motive ettiler. Özellikle alkışlamaları çok hoşuma gitti” diye konuştu.

GÖNÜLDEN OYNADIĞI iÇiN

F.Bahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal da, Selçuk Şahin’in herkese örnek bir profesyonel olduğunu belirtti. Yanal, “Selçuk oynasa da oynamasa da antrenmanlarda elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Her teknik direktörün çalışmak istediği bir oyuncu. Sahaya çıktığında da gerek koşarak gerek yetenekleriyle her şeyini veriyor. Gönülden oynuyor, sorumluluğunu bilerek hareket ediyor. Hak ettiği için formayı giyiyor. Bundan sonra da kim hak ederse formayı o giyecek” dedi.