ARJANTİN'DE TEVEZ KRİZİ DEVAM EDİYOR

ARJANTİN'DE TEVEZ KRİZİ DEVAM EDİYOR

-ARJANTİN Milli Takımı'nın 2014 Dünya Kupası aday kadrosu listesinin henüz açıklanmaması ve Carlos Alberto Tevez'in kadroya alınmayacağı söylentileri ülkede tartışma yarattı.

ARJANTİN Milli Takımı'nın 2014 Dünya Kupası aday kadrosu listesinin henüz açıklanmaması ve Carlos Alberto Tevez'in kadroya alınmayacağı söylentileri ülkede tartışma yarattı.


Sosyal medyada paylaşılan bir listenin, ülkenin önemli haber kanalı Todo Noticias (TN)'da haber olmasından sonra Tevez tartışmaları yeniden alevlendi. TN'nin yayınladığı listede ne Tevez'in, ne de Estaban Cambiasso'nun adının geçmemesi spor çevreleri ve taraftarlarca sert şekilde eleştirildi. Arjantin Futbol Federasyonu (AFA) şimdiye kadar herhangi bir liste yayınlamadıklarını açıklayarak, söylentileri yalanladı. AFA'nın özellikle listeyi geç açıklayarak tepkileri dindirmeyi amaçladığı iddia edildi.


Buenos Aires sokaklarını ve Tevez'in mahallesi "Fuerte apache"'nin her yerini "Tevez milli takıma" yazıları süslüyor. Sosyal medyada aynı sloganla örgütlenen bir grup, "Carlitos"un milli takım listesinde yer alması için yürüyüş yapacaklarını açıkladı. Juventus'taki oyunuyla göz dolduran Tevez, takımının İtalya şampiyonu olmasının ardından kendisine yöneltilen, "Sabella sizin performansınızı görmüyor mu, neden sizi davet etmiyor" sorularına, "Muhtemelen Sabella'nın evinde kablolu televizyon yok" yanıtını vermişti.


Yapılan anketlere göre Arjantinlilerin yüzde 70'i Tevez'in Dünya Kupası'na çağrılmasını istiyor. Ancak Manchester City'deki gibi disiplinsiz davranışlarını sürdüreceği düşünüldüğünden, AFA Başkanı "Don" Julio Grondona'nın Tevez'i istemediği söyleniyor.

ARJANTİN'DE TEVEZ KRİZİ DEVAM EDİYOR

Kaynak:Haber Kaynağı