Arınç'tan Ergenekon yorumu: 'Bağımsız yargı kararı'!

Arınç'tan Ergenekon yorumu: 'Bağımsız yargı kararı'!



Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ergenekon davasında bugün açıklanan kararları değerlendirdi.
İşte Arınç'ın açıklamalarından önemli satır başları:
 
*"Bu konuda hükümetimizin bir görüşü olamaz. Adalet Bakanımız konuyla ilgili bilgi verdiler. Türkiye için önemli bir dava. Ergenekon terör örgütü iddiasıyla açılan bir dava. 
 
*"İçerisinde asker kişiler var, rektörler, seçilmiş milletvekilleri, gazeteciler var. Beraat edenler oldu,ceza görenler oldu. Herkese geçmiş olsun.Bu karar bir yargı kararı. Ve yargıda anayasamızın 3 erkten birisi olan bağımsız yargı kararı. Mahkeme, bugün verdiği kararla dosyayı kapatmış oldu." 
 
*"Bazı kararların bazı kişiler için çok fazla olduğu söylenebilir şüphesiz. Yakıştırılanlar vardır, yakıştırılamayanlar vardır. Kararların pek çoğunda tek suç yok. Kararı beğenmek ya da beğenmemek noktasında değiliz, bir yargı kararıdır. Bu yargı kararına hepimiz uymak mecburiyetindeyiz. Şu anda kesinleşmiş bir hüküm yok, ancak önemli bir aşamadayız." 
 
*"Türkiye son yıllarda böylesi bir davayla karşılaşmamıştı. Biz kimsenin mahkum olmasından, tutuklanmasından, şahsen sevinen, el çırpan insanlar değiliz. Ama bir yargı kararı var ve herkes buna saygı göstermek zorundadır'