ARINÇ'A İSPANYA'DAN KAHKAHA TEPKİSİ

ARINÇ'A İSPANYA'DAN KAHKAHA TEPKİSİ

Dünya alay ediyor.

Başbakan Yardımcısı ve AkP milletvekili Bülent Arınç’ın “Kadınlar herkesin içinde kahkaha atmamalı” sözlerine İspanyol basınından ağır eleştiriler geldi.

Arınç’ı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın düşüncelerini dışa vuran bir sözcüsü olarak tanıtan gazeteler bu sözlerin gerçekte hükümetin kadınlara karşı yürüttüğü siyaseti ortaya koyduğunu ileri sürdü.

El Mundo gazetesi, “Türk hükümetine karşı kadın kahkahaları” başlıklı yazısında Bülent Arınç’ın bu sözlerine kadınların büyük tepki gösterdiğini yazdı. Gazete, 12 yıllık Ak Parti yönetiminde kadınların sistamatik olarak susturulduğuna dikkat çekerek bırakın kadınları gençlerin bile Türkiye’de artık otobüs ve metrolarda ayaklarını uzatarak yolculuk yapamadığını sürekli baskı altında tutulduğunu vurguladı. El Mundo gazetesi, Türkiye’deki ailelerin kaç çocuk yapması gerektiğine bile karışan bir başbakanın, yardımcısı Arınç tarafından “kadınların yüksek sesle gülmemesi gerekir” sözlerininde normal karşılanması gerektiğine işaret etti.

Bu arada Arınç’ın sözlerine İspanya’da hem sosyal medyadan hem de okuyucu köşelerinden büyük tepki geldi. İspanyol gençler Arınç’ın sözlerinin İran’daki molla rejimini hatırlattığına vurgu yaparak “Bu ülkede espriyi bile günah saymışlardı, başbakan yardımcısının kahkahayı yasaklama ile yakında espriyede el atacak” dediler.

Kaynak:Haber Kaynağı