Arınç Siyaseti Bırakıyor mu?

Arınç Siyaseti Bırakıyor mu?

AKP'DE YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLIYOR MU?

Televizyon kanalında Başbakan Erdoğan'a yaptığı sitemle bir anda gözlerin üzerine çevrildiği Bülent Arınç, aktif siyaseti bırakma sinyalleri verdi.

ARINÇ; KÜS DEĞİLİZ


Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'ne katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 
 
"Hepimizin çocukluğunda vardır. Sizin de başınıza gelmiştir. Zaman zaman küstüğümüz oluyor. Sizin şu an siyasi çevrede küstüğünüz biri var mı?" sorusuna gülümseyerek, "Bak bak yaramaza bak, içine bir çocuk ekledi, hap gibi bir şey yaptı. Neyse çocukların hatırına cevaplayayım. Şu anda yok" dedi. 
 
ARTIK AKTİF SİYASETE SON VERMEK GEREKTİĞİNE İNANIYORUM 
 
Konferansın açılışındaki konuşması hatırlatılarak, "Çocuklarla daha fazla zaman geçirmekten bahsettiniz. Acaba siyaseti bırakıp torunlarınızla daha fazla zaman geçirmeyi mi planlıyorsunuz? Eğer böyle bir planınız varsa yeni mi karar verdiniz yoksa daha önce mi?" diye sorulunca Arınç, "Uzun yıllardır siyasetin içindeyim. Artık aktif siyasete son vermek gerektiğine inanıyorum. Bu arkadaşımın içine gizlediği soruyla alakalı değil. En azından ben 3-4 yıldan bu yana çıktığım televizyon programlarında bu 3 dönemle ilgili olarak çok olumlu karşıladığımı esasen benim de aileyle birlikte aktif siyasete bir son vermek gerektiğini kabul ettiğimi söylemiştim. Bu bence çok doğru. Bütün siyasetçiler için de geçerli. Gerçi benden başka bunu hiç söyleyen de çıkmadı ama siyasetçinin aktif siyasete son vermesi ya da bir ara vermesi gerekiyor. Bu siyasetin kendi doğasının da gereğidir. Kendi içinde bir dönüşümü, gençleşmenin, farklılaşmanın da unsuru olmalı. Tabi çocuklarımıza ve torunlarımız daha fazla zaman ayırmak mümkün olabilir. Ama sadece bu maksatla değil siyasete ara verme isteğimiz. Bir yorulmanın, bir yenilenmenin, bir dinlenmenin, biraz daha fazla okumanın, sosyal konulara biraz daha fazla zaman ayırmanın belki imkanını bulacağım. Aktif siyaseti bir gün bıraktığımızda Allah da ömür de verirse torunlarımla biraz daha yakından ilgilenmek belki eğitimlerine, bilinçlenmelerine, bugün kongresini yaptığımız medya okur yazarlığı konusunda onlara daha fazla yardımcı olmaya çalışacağız" diye cevap verdi. 
 
SAYIN BAŞBAKAN DAVET ETTİLER 
 
Diyarbakır'a gidip gitmeyeceği de sorulan Arınç, "İnşallah Diyarbakır'daki programlara katılacağım. Sayın Başbakan davet ettiler. İnşallah birlikte gideceğiz. Zaten ben her fırsat bulduğumda Diyarbakır'a, Şırnak'a, bölgedeki illere gidiyorum" dedi. Arınç, dershanelerin kapatılmasına ilişkin iddialarla ilgili soruya ise yanıt vermedi.