Arınç; "Polisimiz Ateş Ederken Eline Taş İsabet Etmiş..!"

Arınç; "Polisimiz Ateş Ederken Eline Taş İsabet Etmiş..!"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Saat 17:00'da Başbakanımız ABD Başkanı Barack Obama'yla bir saatlik telefon görüşmesi yaptı. Olumlu geçtiğini biliyorum... Arınç, basın mensuplarının Ethem Sarısülük ile ilgili sorularına da cevap verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: "Saat 17:00'da Başbakanımız ABD Başkanı Barack Obama'yla bir saatlik telefon görüşmesi yaptı. Olumlu geçtiğini biliyorum..."

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklama yaparak gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Ethem Sarısülük'ün davasına ilişkin bir soruya Arınç, konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyleyerek, "Bugün itibariyle bir polis memuru hakkında onun tabancasından çıkan bir kurşun ile ölmüş olabileceği ile ilgili yargıda bir gelişme olmuştur. Tutuksuz yargılanması bu konudan aklandığını göstermez. Yargı süreci sonucunda verilecek kararın adil bir karar olması yönünde beklentimiz var."

"Olayı tamamen kaydetmiş video kayıtlarında; göstericiler, polis memurunun kalkanını gasp etmişler. Daha sonra linç teşebbüsünde bulunulmuş, vücuduna 37 adet taş isabet etmiş. Çok sayıda yumruk ve tekme almış.
Meşru müdafa olup olmayacağı tamamen yargının vereceği karar dahilindedir.

Ama bunun üzerine kendisi havaya 2 el ateş edip kaçmaya çalışmış. 3'ncü el ateş sırasında da eline isabet eden taştan dolayı silahın düşmesi ile böyle bir olayın meydana gelebileceği bir kanaat olarak mahkemede yer almış. Silahın balistik muamelesinin bitmiş olduğunu ancak Adli Tıp konusunda kesin kararın henüz verilmediğini biliyorum. Adli soruşturma devam etmektedir.

Eğer adli soruşturmanın sonucunda yargı sürecinde bilerek ve kasten bu olaya sebebiyet verildiği ortaya çıkarsa adil mahkemenin kararını hep birlikte bekleyeceğiz. Ama olayın ceryan tarzına göre, kendisini koruma iç güdüsü ile böyle bir harekette bulunduğu sabit olursa mahkeme şüphesiz ona göre bir karar verecektir.

Biz şüphesiz vefat eden şahsın yurttaşımızın yanındayız. Böyle bir olayın meydana gelmesini hiç birimiz arzu etmezdik. Ama gösteriler sırasında, o karışıklık sırasında bu olayın nasıl meydana geldiği hem şahid ifadeleri hem kamera kayıtları hem de adli tıpın vereceği kararla kesinlikle ortaya çıkmış olacak" diye cevap verdi.