ARINÇ IŞİD'E KATILAN TÜRK SAYISINI AÇIKLADI

ARINÇ IŞİD'E KATILAN TÜRK SAYISINI AÇIKLADI

Gençlerin üzerinde oyunlar oynandığına dikkat çeken Arınç, "İçte ve dışta düşman mihraklar gençleri sokağa dökmek için hesaplar yapıyorlar.

Bursa'da, AK Parti İl Gençlik Kolları'nın 4. Olağan Kongresinde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'den IŞİD'e katılan gençlerin sayısının bin civarında olduğunu söyledi.

KAFALARINA KÖTÜ İDEOLOJİLER SOKULUYOR

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan kongreye katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, IŞİD'e çeşitli batı ülkelerinden de katılımların olduğunu açıkladı. "Pırıl pırıl insanlarımızın gönüllerine girilerek, nefislerin okşanarak, kafalarına kötü ideolojiler sokuluyor" diyen Arınç, "Gençlerimizi ellerine demir bilyeli sapanlar verip yüzlerini kapatan, molotofları atıp araçların üzerindeki polisleri öldüren, özellikle DHKP-C gibi insan öldürmekten zevk alan ve DAİŞ gibi vahşi hayvanların bile yapamayacakları cinayetleri rahatlıkla işleyen bir nesle dönüştürebiliyorlar.

BU NASIL BİR BATIL İNANÇTIR

Bu cinayetleri işleyenler Rusya'dan, İngiltere'den Amerika'dan Batı Avrupa'dan gidiyorlar. Bu nasıl bir batıl inançtır. İnsanı sevmesi gerekenler, ellerinde bıçakla her gün insan boğazlayabiliyorlar. Bu kötü bir eğitimin, kötü bir çalışmanın ürünüdür. Onun için gençlerimizi bu tür zararlı şeylerden uzak tutmamız lazım. Zannetmeyin ki DAİŞ'e katılanlar sadece dış ülkelerden değildir. Çok yakınımızdan, Yalova'dan, bir başka yerden sayılarının bin civarında olduğunu zannettiğimiz bu gençler de aldatılarak götürülüyor. Sonra öldüklerini haber alıyoruz" dedi.

"GENÇLERİMİZİ CİNSELLİK YÖNÜNDEN ELDE ETMEYE ÇALIŞTILAR"

Üniversiteyi okumak için başka bir şehire giden gençlerin başka ideolojilere çekildiğini anlatan Arınç, kendi gençlik dönemlerinden örnek verdi. Gençlerin üzerinde oyunlar oynandığına dikkat çeken Arınç, "İçte ve dışta düşman mihraklar gençleri sokağa dökmek için hesaplar yapıyorlar. Ben kendi gençliğimden bilirim. 1965-1966 yıllarında herkesin bir özlemi vardı. Anneden, babadan, evden, memleketinden ayrılarak başka bir şehirde özgür bir hayat yaşayacağını düşünen gençler vardı. Bu ümitlerle Manisa'dan, Bursa'dan Balıkesir'den çıkan gençler İstanbul'a, Ankara'ya yada başka şehirlere gitti. Gittikleri yerlerde gençleri elde etmek için kurulmuş tuzaklar vardı. Onların liderlik vasfını okşayanlar oldu. Onlara para ve imkan temin edenler oldu. Onları cinsellik yönünden elde etmeye çalışanlar oldu. Arkadaş olduktan sonra gençleri sokağa dökenler oldu. Gençlerin o dönemlerde nasıl sokaklarda bir birlerine kurşun sıktığını hatırlıyorum. Bize o dönemlerde abilerimiz 'siz böyle olmayın' dediler. Yıllar sonra abilerimizin ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı"dedi.

"SİYASETÇİLERİN KULLANDIĞI GENÇLER ZARARLIDIR"

Gençlere önem verdiklerini söyleyen Arınç, sol kesimin de gençlerden istifade ettiğini öne sürdü. Gençlerin yüreklerindeki heyecanın genelde istismar edildiğini belirten Arınç, "Bazı gençler sokaklarda sol kollarını kaldırırlar, avazlarının çıktığı kadar bağırırlar. Sonra onları eyleme gönderirler. Bazıların ellerine taş ve silah verirler. Ortalığı yakıp yıkarlar. Batıl ideolojilerin esiri olmuş gençlerle, siyasetçilerin kullandığı gençler, her ülke için zararlıdır. Biz gençlerimizi böyle görmek istemiyoruz. Gençler okuyan okuduğu kadar çalışan, ahlaklı, inançlı, iyi yetişmiş, büyüklerine saygılı, küçüklerine şefkatli olacak" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı