ARAŞTIRMA SONUCU: KANSER TEDAVİSİNDE EN UCUZ YÖNTEM

ARAŞTIRMA SONUCU: KANSER TEDAVİSİNDE EN UCUZ YÖNTEM

Yapılan araştırmalara göre düzenli olarak...

DailyMail'in haberine göre, Norveç'te yapılan bir araştırmada 23 bin kanser hastasının düzenli olarak aspirin alımında, ölüm oranının %15-25 değerinde azaldığı gözlemlendi.

DİKKATLİ KULLANIMDA MUCİZE SONUÇ

Uzmanlar, düşük fiyatlı ilaçlar kullanarak hastalığın nüksetmesinin duracağına inanıyorlar fakat beyinde ve midede kanamaya sebep olabilir diye de uyarıyorlar.

Aspirin neden kullanılır?

Aspirin yıllardır baş ağrısına ve kalp krizine iyi gelen bir ilaç olarak kullanılıyor. Genellikle kalp krizi ve kalp hastalıkları riskini azaltması için hastalara veriliyor. Doktorlar artık prostat ve kolon kanseri tedavisinde de iyileştirici olarak kullanılabileceğini söylüyorlar.

Yılda binlerce kanser hastası iyileştirilebilir

Kjetil Taskén, araştırmada yer alan bir doktor, yılda binlerce hastaya yardımcı olunabileceğini söylüyor. Taskén ayrıca bu araştırmanın, aspirin ucuz ve yan etkileri az olan bir ilaç olduğu için ilginç olduğunu, bu yüzden de yılda yaklaşık 4000 kolon kanseri hastası için yararlı olabileceğini ekliyor. Ayrıca doktorlar kolon kanserinden kurtulan hastalarda kanserin geri gelme riskini önlemek için de kullanılabileceğini öne sürüyor.

Doktora danışmadan kullanılmamalı

Buna rağmen aspirinin kanser hastalarında kullanılıp kullanılmaması gerektiği tartışmalı bir konu çünkü beyin ve midede kanamalara sebep olabiliyor. Bu yüzden kanserli hastaların herhangi bir ilaç kullanmadan bir doktora danışmaları gerekiyor.

Kaynak:Pembenar