ARAPLAR DA ERDOĞAN'I ALDATTI

ARAPLAR DA ERDOĞAN'I ALDATTI

Bağdat yönetiminin çağrısı üzerine toplanan Arap Birliği, Türkiye'nin Musul'daki Başika kampında bulunan askeri varlığını ele aldı.

Türkiye'yi kınayan Arap Birliği, bölgedeki Türk askerinin çekilmesini talep etti.

AFP'nin haberine göre, Kahire'deki toplantının ardından Arap Birliği adına yapılan açıklamada, Türkiye'nin Musul'daki asker takviyesi, "Irak'ın egemenliğe bir saldırı ve Arap ulusal güvenliğie tehdit" olarak tanımlandı.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed Ben Heli tarafından okunan ortak açıklamada, "Türk askerlerinin bölgedeki karışıklığı artırdığı" iddia edildi.

Oturumun açılışında konuşan Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el Arabi ise Türkiye’nin "uluslararası hukuku ve Irak’ın egemenliğini açıkça ihlal ettiğini" öne sürdü.
Cihan Haber Ajansı’nın haberine göre, toplantıda konuşan Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el Caferi, “Türkiye’nin bir yerden başka bir yere güçlerini çekmesi egemenliğimizi ihlal etmediğinin anlamına gelmez, egemenlik parçalanmaz bir bütünlüktür. Bugün Arapların büyük evinde Türkiye’ye karşı ciddi bir kınama yapılmasını ümit ediyoruz. Burada alınacak kararın Irak’ın egemenliğine ve konumuna layık olması lazım” ifadelerini kullandı.

Caferi, ”Burada cesur bir şekilde Türkiye’ye karşı ciddi bir kınama yapılması lazım. Türkiye’nin acil bir şekilde güçlerini çekmesini ve bir daha tekrarlanmaması için bu karar şart" dedi.

“TAM ÇEKİLME BEKLİYORUZ”

Öte yandan TASS haber ajansına konuşan Irak Savunma Bakanlığı sözcüsü Nasır Nuri, ”Türk güçleri Başika’nın yakınlarındaki bir yere tekrar yerleşti. Buna ‘kısmı çekilme’ bile demeyiz. Biz Türk askerlerinin tam çekilmesini bekliyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı