“Aranızdaki polisler elini kaldırsın,önce yıpratma, sonra zıplatma...“

“Aranızdaki polisler elini kaldırsın,önce yıpratma, sonra zıplatma...“

Zekeriya Öz: "Aranızdaki polisler ellerini kaldırsın"

"POLİSLERİ ÇIKARTTI"

Zekeriya ÖZ, polisl  Zekeriya Öz,basın açıklaması için odasına giren gazetecilerle birlikte 3 tane sivil polisi "aranızdaki polisler ellerini kaldırsın" dedikten sonra dışarıya çıkarttı.

"ODAMI BOŞALTMAYACAĞIM ÇÜNKÜ..."


 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bakan çocukları ve iş adamlarının da şüpheliler arasında yer aldığı “yolsuzluk ve rüşvet” soruşturmasının ardından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 1’inci Dairesince geçici görevle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atanan Zekeriya Öz atama kararı ve hakkındaki iddialara ilişkin şunları söyledi: “Atama kararına ilişkin tebligat adliyeye ulaştı. Ancak yoğunluk nedeniyle henüz imzalayamadım. Geçici sürenin ne kadar olduğuna dair bir bilgim yok. Tebligatı henüz görmedim. Odamı boşaltmayacağım. Bazı eşyalarımı alıp gideceğim.

"ÖNCE YIPRATMA, SONRA ZIPLATMA"


Şu anda çıkan haberlere ilişkin suç duyuruları ve basın açıklamamı hazırlıyorum. Bilgileri veren kişiler var onlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağım. 2 saate kadar açıklamayı bitiririm. Bu görevden almayı 1 Ocak’ta bekliyorduk. Ama yapmadılar. Önce yıpratma yaptılar sonra zıplatma.

"21 EKİMDE SAFARİDE DEĞİL GÖREV BAŞINDAYDIM"

Haberlerde 21’inde safariye çıktığım yazılıyor. Ama ben 21 Ekim sabahı burada görevimin başındaydım. Adliyede bayramlaşma vardı. Yalan haber yapmaya devam ediyorlar. Seyahat firmasından tehditle faturaları aldıkları yönünde duyumlarım var. Bu işi kimlerin organize ettiğini iyi biliyorum. Faturalarda dolar diye bir şey geçmez. Tamamen Dubai para birimi geçer” dedi.

"BAKAN HAKKIMIZDA SORUŞTURMA İZNİ VERMİŞ"


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın kendisi ve diğer savcılar hakkında soruşturma izni vermesine ilişkin ise, “O zaman doğrular ortaya çıkar” diye yorum yaptı. Dubai’de kaldığı otelin yaptığı açıklamayı ise bilmediğini söyleyen Öz, “Bunları basından öğreniyorum. Otel zaten kişisel bilgileri vermez. Açıklama yapması iyi olmuş. Hiçbir otelde Mr. Öz ve Family diye yazmaz. Kimliğini verirsin ona göre kayıt yapılır bu Türkiye’de de böyledir. Bu belgeyi düzenlemek zor bir şey değil” diye konuştu.

BURADA KİMLER POLİS

'Burada kimler polis' Savcı Öz, gazetecileri odasına aldıktan sonra 3 tane sivil polis de gazetecilerle birlikte odaya girdi. Öz ise “aranızdaki polisler elini kaldırsın” dedi. Öz daha sonra “Önceden odamıza gazeteciler gelirdi. Şimdi polisler de geliyor” dedi. Sivil polisler daha sonra Öz’ün koruma polisleri tarafından odadan çıkartıldıktan sonra kimlik kontrolü yapıldı.


dha/dea