ARACI İLE SEVGİLİSİNİ EZDİ 6 YIL YATIP ÇIKACAK

ARACI İLE SEVGİLİSİNİ EZDİ 6 YIL YATIP ÇIKACAK

Antalya'da tartıştığı sevgilisinin başını aracı ile ezerek ölümüne neden olana 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.İnfaz yasasına göre yaklaşık 6 yıl yatıp çıkacak

Mustafa KOZAK/ANTALYA

ANTALYA'da otomobilde tartıştığı kız arkadaşı 23 yaşındaki Hüsne Aslan'ın inmek isterken otomobil altında ölümünden sorumlu tutulan 30 yaşındaki Şahin Koçar, 16 yıl 8 ay hapse mahkum edildi. İnfaz yasasına göre yaklaşık 6 yıl yatıp çıkacak olan zanlı cezayı çok buldu.

BAŞI EZİLEREK FECİ ŞEKİLDE CAN VERDİ

Kentin Turgut Reis Caddesi'nde erkek arkadaşı Şahin Koçar'ın kullandığı otomobilden inmek isterken aracın hareket etmesi sonucu başı teker altında kalarak can veren Hüsne Aslan'ın ölümüyle ilgili Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, dördüncü duruşmada karara bağlandı. Duruşmada ölen Hüsne Aslan'ın ağabeyi Yahya Deniz Aslan ile sanık Şahin Koçar ile her iki tarafın avukatları hazır bulundu. Hüsne Aslan'ın yakınlarının avukatı Mahmut Akar, olayın meydana geliş şekli, dosya kapsamı ve beyanlara göre sanığın kasten öldürme eyleminden cezalandırılmasını istedi. 

ADAM ÖLDÜRME DEĞİL TRAFİK KAZASI

husne-aslan-osmaniyede-gozyaslariyla-topraga-verildi-dha-672fab96409cc012a7ef23dbc078e325-4-t.jpg

Sanık avukatı Sedat Esen ise olayın kasten adam öldürme olmadığını, bir trafik kazası olduğunu belirtti. Olay yerinde keşif yapılmasını da talep eden avukat Esen, "Olay bir kazadır" iddiasında bulundu. 

KASTEN ÖLDÜRMEDİM

Duruşmada son sözü sorulan sanık Şahin Koçar, kendisinin kimseyi kasten öldürmek istemediğini söyledi. Ayrıca olay sırasında bir başka araca da çarpmadığını iddia eden Koçar, "Vefat eden Hüsne benim aracım ile park eden araçların arasında kalmış olsaydı, açık olduğu söylenen aracımın kapısında hasar oluşurdu. Benim aracımda böyle bir hasar oluşmamıştır. Ben bilerek ya da isteyerek Hüsne'nin ölümüne sebep olmadım. Ben sadece o tartışma ortamından kendimi kurtarmak amacıyla uzaklaşmak istedim" dedi. 

6 YIL SONRA ÇIKACAK

sahin-k.jpg

Mahkeme heyeti, 'eylemin olası kasıt ile gerçekleştiği' kanaatine vararak sanık Şahin Koçar'a önce 20 yıl hapis cezasına çarptırdı, ardından iyi hal indirimi uygulayarak bu cezayı 16 yıl 8 aya indirdi. Aldığı ceza karşısında şoke olan Şahin Koçar'ın yakınları, kararı temyiz edeceklerini söylerken, ölen Hüsne Aslan'ın ağabeyi Deniz Aslan ise "Sanığa ömür boyu hapis cezası verilse de kardeşim geri gelmeyecek" dedi. 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Antalya'da garsonluk yapan Hüsne Aslan ile kız kardeşi Cennet Aslan, 19 Şubat gecesi eğlenmek için bir bara gitti. Bir süre sonra kız kardeşlerin yanına, Hüsne Aslan'ın erkek arkadaşı Şahin Koçar geldi. Gecenin sonunda Şahin Koçar'ın otomobiline binip evlerine dönmeyi planlayan kız kardeşlerle Koçar arasında tartışma çıktı. Tartışma üzerine Koçar'ın aracından inmeye çalışan Hüsne Aslan, Koçar'ın kullandığı otomobilin tekerleğinin altında kalarak can verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı