ARAÇ SAHİPLERİ BU HABERE DİKKAT

ARAÇ SAHİPLERİ BU HABERE DİKKAT

TEM otobanı girişinde uygulama yaptı

EDİRNE Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiği takma zorunluluğunun başlamasının ardından TEM otobanı girişinde uygulama yaptı.

CEZASI 519 TL

Sürücülerin yönetmeliğe uygun olarak kış lastiği taktığı görülürken, kurallara uymayan araçlara da 519 lira ceza para cezası kesileceği bildirildi.

ÇOĞU ARAÇ YÖNETMELİĞE UYGUN LASTİK TAKMIŞ

Zorunlu kış lastiği takma uygulamasının başlamasının ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, TEM otobanı girişinde kış lastiği uygulaması yaptı. Şehir merkezinden çıkış yapan şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar durdurularak lastikleri trafik ekipleri tarafından tek tek kontrol edildi. Sürücülerin yönetmeliğe uyarak kış lastiği taktığı gözlenirken, kurallara uygun lastik kullanmayan sürücülere de 519 lira ceza para cezası kesileceği bildirildi.

UYGULAMADAN MEMNUNUZ

Yolcu otobüsünde seyahat eden Esra Üstün, uygulamadan oldukça memnun olduğunu ifade ederek, can güvenlikleri için lastiklerin değiştirilmesi gerektiğini ve bu tür uygulamaların arttırılması gerektiğini söyledi.

Lastikleri denetlenen TIR sürücülerinden Savaş Sakar, Danimarka’dan geldiğini ve yurt dışında kış lastiği olmadan yola devam etmenin imkansız olduğunu belirterek, “Kış lastiklerini yeni takmıştım. Yola hazırlıklı çıkıyoruz. Zaten Avrupa’da şu anda kış lastiği olmadığı sürece ilerleme şansınız yok. Birçok ülkede kar var ve denetimleri çok. Lastikler mutlaka kış lastiği olmak zorunda” dedi.

Trafik ekiplerinin yaptığı denetimlerde yolcu ve yük taşıyan ticari araçların, zorunlu kış lastiği yönetmeliğine uygun olarak lastiklerini değiştirdiği gözlendi.

CEZASI 519 LİRA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2 yıl önce yürürlüğe giren ‘Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik'e göre, kış şartlarına uygun olmayan kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek ve 519 lira da para cezası uygulanacak.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı