APPLE'DAN TÜRKİYE'DE BÜYÜK ATAK

APPLE'DAN TÜRKİYE'DE BÜYÜK ATAK

Apple, başta iPhone olmak üzere tüm cihazlarını Türkiye’deki müşterilerine

Teknoloji devi Apple, Türkiye’ye iPhone başta olmak üzere tüm ürünlerinin daha erken gelmesi için ilk hamleyi yaptı. Şirketin İngiltere’ye bağlı olarak yönetilen Türkiye’deki operasyonlarını, ABD’deki merkezine yönetime bağladı.

Apple’ın Ticaret Sicili Gazetesi’ne yaptığı resmi açıklamaya göre Apple Türkiye’nin bağlı olarak çalıştığı "Apple Europe Inc."deki 20 milyon lira değerindeki tüm hisseleri ABD’deki "Apple Inc." aktarıldı. Başka bir deyişle Apple Türkiye, ABD’deki Apple merkezi çatısı altında faaliyetlerine devam edecek. Bu da tüm Apple ürünlerinin Türkiye’ye daha önce gelmesini işaret ediyor.

Türkiye, Apple ürünleri satılan ülkeler arasında üçüncü grupta yer alıyordu. Bahreyn, Meksika, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ermenistan gibi ülkelerin yer aldığı bu gruptaki ülkelere Apple ürünleri en son ulaşıyordu.

 

1 AY ERKEN GELECEK

Örneğin, iPhone 5S geçen yıl 20 Eylül’de ABD’de satışa çıkmıştı. Ancak bu cihaz, Türkiye’de 1 Kasım’da tüketicilerle buluşmuştu. Apple mağazasının İstanbul’da açılmasıyla beraber Türkiye, Apple’ın birinci ligine çıktı. 35 ülkenin bulunduğu bu ligte, Yunanistan, İtalya, Rusya ve İspanya gibi ülkeler bulunuyor. Bu da Apple cihazlarının Türkiye’de en az 1 ay daha önce satışa çıkacağını gösteriyor. Hatta eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 6’nın da ekim ayı içinde Türkiye’de satışa çıkması gündeme geldi.

Apple’ın süper liginde ise 10 ülke bulunuyor ve bu ülkeler arasında ABD, Kanada, Almanya ve İngiltere gibi ülkeler bulunuyor. Apple ürünleri ilk bu ülkelerde satışa çıkıyor.

 

İKİNCİ MAĞAZA YOLDA

Bu yıl Türkiye’deki ilk mağazasını İstanbul Zorlu Center’da açan Apple, ikinci mağaza için harekete geçti. Şirketin yaptığı resmi açıklamaya göre Türkiye’deki ikinci Apple mağazası, İstanbul Acıbadem’deki Akasya Alışveriş Merkezi’ne açılacak. Gelecek yıl açılması beklenen mağazanın, büyüklüğü ve diğer özellikleri sır gibi saklanıyor.

 

FİYATLAR DÜŞEBİLİR

Türkiye’nin ABD’deki Apple merkezine bağlanmasıyla iPhone veya diğer Apple cihazlarının satış fiyatında ufak bir indirim gelebileceği gündeme geldi. Daha önce Euro kuruyla Türk gümrüklerinden geçen Apple cihazları, yeni dönemde dolarüzerinden Türkiye’ye getirilecek. Bunun da cihaz fiyatlarını düşürmesi bekleniyor. Ancak akıllı telefon kategorisinde fiyat düşmeyebilir. Bunun en önemli sebebiyse Türkiye’deki akıllı telefonlar üzerindeki vergiler olduğu ifade ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı