Apple iPhone X'in maliyeti açıklandı

Apple iPhone X'in maliyeti açıklandı

Şu sıralar teknoloji dünyasında tüm gözler iPhone X‘e çevrilmiş durumda. Apple’ın yeni amiral gemisi çıktığı günden beri en çok talep gören telefonların başında geliyor.

Apple'ın 999 dolar fiyat etiketiyle piyasaya sürdüğü iPhone X'in maliyeti açıklandı. Firmanın telefon başına kazancı 642 doları buluyor.

Şu sıralar teknoloji dünyasında tüm gözler iPhone X‘e çevrilmiş durumda. Apple’ın yeni amiral gemisi çıktığı günden beri en çok talep gören telefonların başında geliyor. Önsiparişe sunulduktan dakikalar sonra tükenen telefonu satın almak isteyen kullanıcılar, Apple Store önlerinde uzun kuyruklar oluşturuyor.

iPhone X’in kâr payı iPhone 8’den yüksek

Analistler yeni iPhone’un Apple tarihindeki en başarılı telefon olacağını öngörüyor. iPhone X ayrıca 999 dolarlık fiyatı ile Apple’ın bugüne kadarki en pahalı telefonu olma özelliğini de taşıyor. Peki ama tüm zamanların en pahalı iPhone’u olan X modelinin Amerikalı teknoloji devine maliyetini ne kadar?

Reuters’ın bugün yayınladığı habere göre telefonun Apple’a maliyeti 357 dolar. Yani Apple sattığı her X modelinden yüzde 64 kâr ediyor. Bu da Apple’ın X modelindeki kâr payının iPhone 7 veya iPhone 8’den daha yüksek olduğunu gösteriyor. Kısa bir süre önce satışa çıkan iPhone 8 Plus’ın Apple’a maliyeti 288 dolar. 799 dolar satışa sunulan telefonun kâr oranı yüzde 59.

iPhone X’te kullanılan Super AMOLED ekran gibi parçalar diğer iPhone’ların parçalarından çok daha pahalı ama telefonun 999 dolarlık fiyatı Apple’ın kâr payını daha da arttırmış durumda.

banner4.jpg

İlgili Haberler