APPLE iPHONE 6 TANITIM GÜNÜ BELLİ OLDU

APPLE iPHONE 6 TANITIM GÜNÜ BELLİ OLDU

Apple’ın uzun zamandır beklenen ve genellikle iWatch olarak anolan giyilebilir cihazının 9 Eylül tarihinde iki yeni iPhone ile birlikte duyurulacağı söyleniyor.

İddiayı dile getiren Recode sitesi bu ürünün Apple’ın iOS 8′in birer parçası olarak sunacağı HealthKit sağlık bilgileri takip araçlarıyla sıkı etkileşim içinde olacağını, HomeKit üzerinden de ev otomasyon sistemlerine eklenebileceğini de öne sürüyor.

Aslında Apple’ın giyilebilir cihazının sağlıklı yaşama yoğun ilgi göstereceği uzun zamandır söyleniyordu, bu nedenle Recode’un iddiası çok büyük sürpriz sayılmaz. Ancak iş HomeKit ile kullanıma gelince, Apple’ın evdeki elektronik cihazların kontrolü için sadece iPhone ve iPad’i kullanmayı düşünmediğini görüyoruz. Aslında saat hepsinden daha kullanışlı olacaktır.

Geçtiğimiz haziran ayında düzenlenen WWDC’de Apple, iPhone’ların garaj kapılarını, ışıkları, güvenlik kameralarını veya diğer ağa bağlı cihazları kontrol edebileceğini, tüm bunların iOS üzerinden herhangi bir ek uygulama veya yazılım düzenlemesi gerekmeden yapılabileceğini kaydetmişti. Anlaşılan o ki, giyilebilir ürün de bu yeteneklere sahip cihazlar arasında yer alacak.Apple’ın giyilebilir ürünü, diğer bir deyişle akıllı saati hakkında neredeyse yıllardır yazılıp çiziliyor, ancak bu ürün şimdiye kadar beklenen çıkışını bir türlü gerçekleştirmedi.

Ancak bu sefer dedikoduların, sızıntıların ve ipuçlarının sayısı hiç olmadığı kadar fazla ve artık iWatch’un geleceğine inanılıyor. 9 Eylülde bir toplantı düzenleneceğine dair resmi bir açıklama yapılmadı veya Apple tarafından herhangi bir davetiye gönderilmedi. Ancak Apple’ın geçtiğimiz iki yıldaki davranışlarına bakıldığında, eylül ayı içinde etkinlik ve yeni ürünlerin piyasaya çıkışı bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı