APPLE İOS 9 İÇİN 1 MİLYON DOLAR ÖDÜL

APPLE İOS 9 İÇİN 1 MİLYON DOLAR ÖDÜL

Birkaç kullanıcının yorumuyla başlayan ve neredeyse bütün kullanıcılar tarafından yaşanmasıyla genel bir durum olduğu anlaşılan bu sorunlar, kullanıcıların Apple'a hata bildirimde bulunmasıyla birlikte çözüldü.

Apple'ın lansmanında tanıtılan yeni iPhone 6S bugün satışa çıkıyor. Telefonun satışa çıkmasından önce iPhone'un ve diğer çoğu Apple cihazının kullandığı işletim sistemi olan iOS, yeni sürümü olan iOS 9.0'a güncellenmişti.

BİR ÇOK SORUN İLE KARŞILAŞILDI

Bu güncelleme, özellikle boyutu bakımından Apple cihazları kullanıcılarını oldukça sevindirmişti. Fakat güncellemenin ilk indirime sunulduğu gün kullanıcılar birçok sorunla karşılaştı.

İNDİRME VE HIZLI ŞARJ TÜKETME

İndirme sorunu, hızlı şarj tükenme sorunu ve yavaşlık sorunu gibi sorunlar, işletim sistemini güncelleyen kullanıcıların yakındığı sorunlardandı. Birkaç kullanıcının yorumuyla başlayan ve neredeyse bütün kullanıcılar tarafından yaşanmasıyla genel bir durum olduğu anlaşılan bu sorunlar, kullanıcıların Apple'a hata bildirimde bulunmasıyla birlikte çözüldü.

Apple yeni işletim sisteminin kullanıcılara sunulmasından sadece birkaç gün sonra iOS 9.0.1 güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme tamamen iOS 9.0'da yaşanan sorunların giderilmesi amacıyla yayınlanmış olan bir güncelleme. Fakat Apple'ın bu güncellemeyi yayınlaması şirketin iOS 9 sorunları ile lekelenmiş adını temizlemeye yetmedi. Bu nedenden ötürü Apple bir ödül kampanyası başlattığını duyurdu.

AÇIKLARI BULANA BİR MİLYON DOLAR

apple-to-concentrate-more-on-bug-fixes-and-stability-issues-in-ios-9-5604e51c96896.jpg

Apple ve Zerodium tarafından bildirilene göre iOS 9'un en güncel sürümünde güvenlik açığı bulan kullanıcılara tam 1 milyon dolar para ödülü verilecek. Bu kampanyanın başlatılması, Apple'ın yeni işletim sistemine olan güveninin yanı sıra şirketin yeni anlaştığı güvenlik şirketlerinden birisi olan Zerodium'a güvendiğinin de bir işareti. Anlaşmaya göre Zerodium, iOS işletim sisteminin her alanda kullanımını gerçekleştiriyor ve sistemdeki hataların ayıklanması için Apple'a bir hata bildirimi gönderiyor.

ios-beta-has-been-launched-f(2).jpg

Kaynak: Webtekno

Kaynak:Haber Kaynağı