"Apo Özgürlüğüne Kavuşmadıkça.."

"Apo Özgürlüğüne Kavuşmadıkça.."

"Önder Apo’nun talimatıyla silahlar susturuldu. Abdullah Öcalan, 'Halk sussun' demedi, 'Silahlar sussun' dedi. Gerillalar da bizlerin ve Kürdistan’ın şerefini savundu. "

BDP Genel Merkezi, temmuz ayında 'çözüm süreci'nin 2'nci aşamasında hükümetin atması gereken adımlara dikkat çekmek amacıyla BDP'nin yapacağı etkinlikler ile ilgili program açıklandı. BDP'nin, halkın ve tüm ezilen, yok sayılan toplumsal kesimlerinin, demokratik mücadeleyi yükseltmek için hükümete, 'Hükümet Adım At' demeye çağırdığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bu kampanya, hükümetin bu aşamada üzerine düşen sorumluluğu sürekli hatırlatan, süreci akamete uğratacak yaklaşımlardan uzak durmasını sağlayacak önemli bir hareket olacaktır. Hükümeti adım atmaya çağırdığımız ve toplumumuzun taleplerini alanlarda ifade edeceğimiz, her zamankinden daha fazla demokratik ve sivil eylem ve aktivite geliştireceğimiz bir sürece giriyoruz.

Çatışmasızlığın kalıcılaşması ve barışın sürdürülebilir kılınması için her yerde, herkesle 'Hükümet Adım At' denilmelidir. Kendi renk, talep ve duruşlarıyla tüm demokrasi ve özgürlük güçlerini alanlarda iktidara 'Hükümet Adım At' demek için birlikte olmaya davet ediyoruz."


BDP'nin açıklamasında, demokratik çözüm hamlesinde, hükümetten yerine getirmesi istenen ana isteğin İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü olduğu belirtilirken, temmuz ayı boyunca 4 haftaya yayarak gerçekleştireceği yürüyüş, oturma eylemi, anma gibi etkinliklerde gündeme getireceği talepler şöyle sıralandı:

* Başta hasta tutsaklar olmak üzere tüm tutsaklar serbest bırakılsın. * Karakol, baraj ve HES yapımları kesin olarak durdurulsun. * Ekoloji tahribatı ve katliamı son bulsun

* Askeri yığınak hali son bulsun. Asker, polis, akrep, TOMA, panzer halkın içinden kışlalara ve karakollara çekilsin. * Ana dilde eğitim başlatılsın, ana dilin kullanılması önündeki tüm engeller kaldırılsın. * TMK ve antidemokratik yasaların kaldırılsın. * Koruculuk kaldırılsın. * Seçim barajı düşürülsün. * Kadına karşı şiddete dönük gerekli tedbirler alınsın ve failler cezalandırılsın.

BDP'nin açıklamasına göre, bugün Diyarbakır, Adana ve Mersin'da daha sonra Gaziantep, Van, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak, Muş, Ankara, Sivas, İstanbul, Hakkari, Bitlis, Adıyaman, Batman, Ağrı, Siirt, Bingöl, Iğdır, ve İzmir'de 'Hükümet adım at' etkinlikleri gerçekleştirilecek.

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde düzenlenen 'Ehmed-i Hani Kültür Sanat ve Turizm Festivali'ne katılan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, "Önder Apo özgürlüğüne kavuşmadıkça biz bu davadan vazgeçmeyiz" dedi.

 
BDP Van Milletvekili Özdal Üçer şunları söyledi:

"Lice'deki olayı gördünüz. İnsanların üzerine bomba yağdırdılar. Neydi o insanların talepleri? İstemiyorlar ölümlerin yuvası olan karakolların yapılmasını. O insanlar, özgürlük adalet isterken siz onlara cezaevleri, karakollar yapıyorsunuz. Siz Kürdistan’ı bombalıyor, talan ediyorsunuz. Onların elinde ne bıçak ne de silah vardı. Canlarıyla ölümlerin önüne geçmek istediler.

Önder Apo’nun talimatıyla silahlar susturuldu. Abdullah Öcalan, 'Halk sussun' demedi, 'Silahlar sussun' dedi. Gerillalar da bizlerin ve Kürdistan’ın şerefini savundu. Silahları bırakan gerillaların istekleri neydi? Onlar silah bırakınca halk bunu dile getirecek. Ama bunlara izin vermiyorlar.
İnanın Erdoğan Kürtlerin delisini bile kandıramaz. Önder Apo özgürlüğüne kavuşmadıkça biz bu davadan vazgeçmeyiz. Özgürlüğünü sağlayana dek her bir ilimiz ve ilçemizde başkaldırı lazım