Antik Kent Sular Altında Kaldı

Antik Kent Sular Altında Kaldı

Yağış sonrasında oluşan sel nedeniyle Myra Antik Kenti'nin bir bölümü tamamen sular altında kaldı.

Antik kent sular altında kaldı
Yağış sonrasında oluşan sel nedeniyle Myra Antik Kenti'nin bir bölümü tamamen sular altında kaldı.
 
 Demre'de öğle saatlerinden itibaren etkili olan yağmur, saat 16.00 sıralarında sele neden oldu. Sel, yüksek kesimlerdeki taş, çamur ve ağaç dallarını ilçe merkezine sürükledi. İlçenin en önemli turistik merkezlerinden Myra Antik Kenti'nin giriş bölümü sel suları altında kaldı. 
 
Antik kentte devam eden kazılar sırasında 2 yıl önce ortaya çıkarılan Bizans Kilisesi tamamen sulara gömülerek kayboldu. Antik kentin girişindeki hediyelik eşya satan işyerleri de selden etkilendi. Bölgede sel sularının yüksekliği yer yer 2 metreyi buldu. İşyerlerinde mahsur kalan çalışanlar, Demre Belediyesi'ne ait iş makineleriyle kurtarılmaya çalışıyor. 
 
Sel nedeniyle ilçe merkezindeki pek çok mahalleyle bağlantı kesildi. Ev ve işyerlerini su bastı, araçlar su altında kaldı. Sel trafiği de olumsuz etkilendi. Demre-Kaş karayolu trafiğe kapandı. Yolda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Demre ile Köşkerler ve Belören köyleriyle bağlantı sağlayan yol da selden dolayı kapandı. İlçe merkezinde Alakent ve Karabucak mahalleleri ve Köşkerler Köyü'nde yüzlerce dönüm sera su altında kaldı. Sel sularıyla birlikte sürüklenen çamur ve ağaç dalları seralara doldu. Seradaki ürünler zarar gördü, onlarca sera çöktü. Seraların bulunduğu bölgedeki evleri de su bastı. Demre Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekipleri mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için çalışma yapıyor.
 
Selden 1200 dönüm sera ve ekili alanın etkilendiği belirtildi.