ANTALYA'YI AYAĞA KALDIRAN OLAYDA İLGİNÇ AYRINTI

ANTALYA'YI AYAĞA KALDIRAN OLAYDA İLGİNÇ AYRINTI

Mailin isimsiz bir adresten yapıldığını söyleyen Başsavcı Solmaz, mailin nereden ve kim tarafından yapıldığının da araştırılmaya başlanıldığını sözlerine ekledi.

Antalya Adliyesi'nden flaş bir son dakika haberi geldi. Antalya Adliyesi içeride 'bomba’ olduğu ihbarı üzerine saat 09.00’da boşaltıldı.

MAİL ATTILAR

Adliyede polisin yaptığı arama saat 10:30 sıralarında sona erdi. Yetkililer, herhangi bir bomba emaresine rastlanılmadığını, kontrollerin ardından adliye personelinin görevlerinin başına döndüğünü açıkladı. Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, bomba ihbarının maille yapıldığını ve ihbarı yapan kişinin araştırıldığını söyledi.

BİNA BOŞALTILDI

Antalya Adliyesi’ne sabah saatlerinde hareketli anlar yaşandı. Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne e-mail yoluyla adliyede ’bomba’ olduğuna yönelik ihbar yapıldı. İhbarın ardından adliye personeli dahil, bina boşaltıldı. Polis ekipleri adliyenin her iki kapısı önünde güvenlik önlemi alırken, vatandaşlar ve adliye personeli adliye bahçesinde beklemeye başladı.

TÜM DURUŞMALAR ERTELENDİ

Arama çalışmaları nedeniyle bütün duruşmalar ertelendi. Terörle mücadele ve bomba imha uzmanları, 3 detektör köpek eşliğinde binada arama gerçekleştirdi. Ekipler, adliye binasındaki tüm odaları tek tek aradı.      

Adliye çevresindeki bazı araçlar çekici yardımıyla uzaklaştırıldı. Arama çalışmalarının devam ettiği sırada adliye personeli içeriye alınmaya başlandı.

SAVCIDAN İLK AÇIKLAMA: TEDBİR AÇIKLAMA

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya Adliyesinin bomba ihbarı nedeniyle tedbir amaçlı boşaltıldığını söyledi.

Başsavcısı Solmaz, Adliye binasına bomba konulduğu yönünde bir ihbar olduğunu ifade ederek, "Canlı bomba iddiaları gerçeğe aykırıdır. Sadece emniyete yapılan bomba konulduğu yönünde bir ihbar sonucunda tedbir amaçlı Adliye boşaltılmıştır" dedi. 

Mailin isimsiz bir adresten yapıldığını söyleyen Başsavcı Solmaz, mailin nereden ve kim tarafından yapıldığının da araştırılmaya başlanıldığını sözlerine ekledi. 


ANTALYA VALİLİĞİ: BOMBA İHBARI YURTDIŞI KAYNAKLI

Antalya Valiliği, adliyenin boşaltılmasına neden olan bomba ihbarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün '[email protected]' elektronik posta adresine bugün (06.10.2016), saat 08.28 ve 08.31'de olmak üzere, Antalya Adliyesi'ne bomba konulduğuna dair aynı kaynaktan 2 ayrı ihbar gelmiştir. İhbar neticesinde Antalya Adliyesi tamamen boşaltılarak bomba imha köpekleriyle yapılan arama tarama neticesinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır. Antalya Adliyesi şu an rutin işleyişine devam etmektedir. Yurt dışı kaynaklı olduğu tespit edilen söz konusu asılsız ihbarlar, Antalya'nın imajına yönelik bir saldırı olarak değerlendirilmektedir. Mail yoluyla gelen ihbarların kaynağıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlar Daire Başkanlığı tarafından gerekli araştırmalar yapılmaktadır."

BOMBA İHBARI ASILSIZ ÇIKTI

Antalya Adliye’sinde polisin yaptığı aramalar saat 10:30 sıralarında sona erdi.  

Yaklaşık 2 saat süren aramaların ardından bir görevli Antalya Adliyesi önünde megafonla bekleyen vatandaşlara genel aramanın bittiğini, bombaya ilişkin bir bulguya şu ana kadar rastlanmadığını söyledi. Görevli, adliye personelinden masalarını ve çekmecelerini kontrol etmelerini, herhangi bir şüpheli durumun hemen yetkililere bildirilmesini istedi.

ARAMA BİTİNCE

Arama çalışmalarının sona ermesi üzerine, bloklardaki personel adliyeye alındı. Adliye önünde bulunan vatandaşlar da sıraya girerek, işlemlerini yaptırmaya başladı.      

Bu arada, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, bomba ihbarının bugün 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek FETÖ/PDY'nin usulsüz dinleme davasının duruşmasını sabote etmek amacıyla yapılmış olabileceği ihtimaline ilişkin araştırma başlattığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı