ANTALYA'YA BOL ÖDÜLLÜ EMNİYET MÜDÜRÜ ATANDI

ANTALYA'YA BOL ÖDÜLLÜ EMNİYET MÜDÜRÜ ATANDI

Erdoğan, başbakan ve içişleri bakanı imzaları ile Emniyette yapılan deprem atamasında Bat Akdeniz Emniyet müdürleri'de değiştirildi

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın üçlü kararnamesiyle 59 ilde emniyet müdürü değiştirildi. Antalya, Isparta ve Burdur'un emniyet müdürleri polis başmüfettişi olarak merkeze alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü görevine ise İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya getirildi.

ERDOĞAN,YILDIRIM VE SOYLU İMZALARI İLE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre değiştirilen emniyet müdürleri arasında Antalya, Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar da yer aldı. 

BATI AKDENİZ'DE 3 İL DEĞİŞTİ

Kararnameye göre Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Isparta Emniyet Müdürü Halil Altan ve Burdur Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru polis başmüfettişliğine atandı. Antalya Emniyet Müdürlüğü görevine İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Isparta Emniyet Müdürlüğü'ne Tekirdağ Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, Burdur Emniyet Müdürlüğü'ne ise Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar getirildi.
Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İbrahim Özel ise Bolu Emniyet Müdürlüğü görevine atanırken yerine Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen getirildi.

YENİ ANTALYA EMNİYET MÜDÜRÜ CELAL UZUNKAYA KİMDİR ?

1958 yılında Samsun'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini aynı ilde tamamladıktan sonra 1975 yılında Polis Koleji'ni, 1978 yılında da Polis Akademisi'ni birinciliklerle bitirdi. 1978 yılında ilk görev yeri olan Trabzon'da Komiser Yardımcısı olarak Siyasi Şube Müdürlüğü'nde göreve başladı ve 1982 yılına kadar bu görevde çalıştı. Celal Uzunkaya, 1982-1985 yılları arasında Hakkari ilinde Siyasi Şube ve İstihbarat Şube Müdür Vekilliği, 1985-1991 yılları arasında İzmir ilinde İstihbarat Şube Müdür Yardımcılığı ve Müdürlüğü, 1991-1995 yılları arasında Bursa'da Güvenlik Şube Müdürlüğü, 1995-1997 yılları arasında Artvin-Hopa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Artvin Asayiş Şube Müdürlüğü, 1997 yılında Bursa'da Asayiş Şube Müdürlüğü ve 2001 yılına kadar da aynı ilde Trafik Hizmetlerinden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı yaptı. Celal Uzunkaya, 30 Haziran 2001'de 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi edip (9 ay) süre ile APK uzmanlığı ve son 1.5 yıl boyunca da Polis Başmüfettişliği görevini ifa etti. Meslek içi pek çok kurs, seminer ve toplantılar dışında 1986-1988 ve 1991 yıllarında değişik sürelerle ABD ve Federal Almanya'da istihbarat, terörle mücadele, kaçakçılık ve yabancı dil kurs ve eğitimlerine katıldı. İçişleri Bakanlığı'ndan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden ve çalıştığı İl Valilikleri ile Sıkıyönetim Komutanlıkları ve Emniyet Müdürlükleri'nden pek çok taltif, takdir ve teşekkür belgeleri bulunuyor. Celal Uzunkaya, evli 3 çocuk ve 3 torun sahibi. 

Kaynak:Haber Kaynağı