Antalya'nın Onurudur,Dik Duruşudur

Antalya'nın Onurudur,Dik Duruşudur

Bu aynı zamanda Antalya'nın onurudur, dik duruşudur. Hiçbir zaman eğilip, boyun eğmem

Yatırımların AK Parti Genel Başkan Yardımcısı tarafından engellendiğini iddia eden Mustafa Akaydın:
 
 
Türel'e yalvarmam
 
 
Başkan Akaydın: Benden 'Menderes Türel aman gözünü seveyim, yalvarıyorum' gibi bir yaklaşım bekleniyorsa kesinlikle yapmam. Bu aynı zamanda Antalya'nın onurudur, dik duruşudur. Hiçbir zaman eğilip, boyun eğmem
 
 
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP İl Başkanı Devrim Kök ve gazetecilerle bir araya geldi. Başkanlık makamında gerçekleşen buluşmada Akaydın, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'la bir kez dahi görüşmemesi ve ardından yaptığı "Başbakan'a kırgınım" ifadesi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel'in aksi bir durumda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için "Beni kapıdan kovsalar bacadan girerdim, kasıntı yapmazdım" sözlerini değerlendirdi.
 
 
ANTALYA'NIN ONURU
 
Kendisinin kapıdan kovulunca bacadan girmeye çalışanlardan olmadığını kaydeden Başkan Akaydın, Başbakan Erdoğan'dan iki kez randevu talep ettiğini fakat özel kalemin geri dönme nezaketi dahi göstermediğini söyledi. Başkan Akaydın, "Ben nazik bir adamım. Ama aynı zamanda Antalya'nın, 2 milyonunun onurunu temsil ediyorum. Başbakan bana böyle davranıyorsa benden de bu cevabı alır. Çünkü ben Antalya'nın onurunu korumakla mükellefim. Türel gibi kapıdan kovulduğum yere bacadan girmeye kalkarsam Antalya adına onursuzluk yapmış olurum" dedi.
 
 
DÜĞÜMLER TÜREL'DE
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel'in "Antalya'nın sorunlarını parti ayrımı gözetmeden birlikte çözeceğiz" mesajlarının geçerliliği olduğuna inanmadığını söyleyen Başkan Akaydın, "Bunlarını hepsi safsata. Bürokratlarım Ankara'da hangi kapıyı çalsa, 'Menderes Türel'de bağlı bu iş' diyorlar. Ama ispatı yok bunun" dedi. Özellikle Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Defterdarlık'la yaşanan çok önemli sorunlarda Türel'in düğüm olarak ortada durduğunu iddia eden Başkan Akaydın, "Bu Antalya'yı sevmek mi?" diye konuştu.
 
 
ANTALYA DÜŞMANLIĞI
 
Kendisinden "Menderes Türel aman gözünü seveyim, yalvarıyorum" gibi bir yaklaşım bekleniyorsa kesinlikle yapmayacağını da altını kalın çizgilerle çizen Başkan Akaydın, "Onu demediğim için beni seçimde cezalandırıyorsanız cezalandırın. Demem. Bu aynı zamanda Antalya'nın onurudur, dik duruşudur. Hiçbir zaman eğilip, boyun eğmem. Ben Atatürk'ün çocuğuyum" diye konuştu. Akaydın, Menderes Türel'in kendisine olan tutumunun düşmanca olduğunu belirterek bunun aynı zamanda bir Antalya düşmanlığına dönüştüğünü ileri sürdü.
 
 
CİDDİ BİR ŞEY YOK
 
Başkan Mustafa Akaydın, Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından hazırlanan ve Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen A-Kent iddianamesine ilişkin bir soruya ise "Ciddi bir şey yok. İddianame 'Şu kadar şoför şikayet etti, şunu dedi' üzerine kurgulanmış" değerlendirmesinde bulundu. Yılın ilk aylarında Savcı Şanal'a 4 saat 20 dakika ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Genel Sekreter Mehmet Aktekin ve Hukuk Müşaviri İlker Gedik hakkında 22'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.