ANTALYALI VELİLER DİKKAT; 88 ÖZEL EĞİTİM KURUMU KAPATILIYOR

ANTALYALI VELİLER DİKKAT; 88 ÖZEL EĞİTİM KURUMU KAPATILIYOR

Darbe girişimi ardından kabul edilen ve sürekli uzatılan OHAL yasasına dayanılarak alınan bakanlar kurulu gereği Antalya'da 88 eğitim kurumu kapatılıyor.

KHK ile Antalya'da daha önce Milli Eğitim bakanlığı tarafından ruhsat ve izin verilmiş bir çok kurum kapatıldı. Bunların içerisinde çok sayıda dersane, sanat  ve sportif eğitim veren kurumlar bulunuyor. Yasaya göre ortaya çıkacak boşlıuk belediyeler tarafından kapatılacak. Vatandaşlar çocularını sadece Belediyelere eğitim için gönderebilecekler.

AÇIKLAMA YAPILDI

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’den yapılan açıklamada, KHK kapsamında 1 Temmuz 2017 tarihi itibari ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilerek faaliyet gösteren 88 özel öğrenci etüt eğitim merkezinin kapatılacağı belirtildi.

VELİLER İLGİLENDİRİLMEDİ

“5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununda yapılan değişiklikle, ilimizde Bakanlığımız tarafından iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilerek faaliyet gösteren 88 özel öğrenci etüt eğitim merkezi kapatılacaktır.

ÇOCUKLARI ARTIK BELEDİYELER EĞİTECEK

01 Temmuz 2017 tarihi itibari ile ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okul öğrencilerinin ödev ve projelerine ilişkin araştırmaların yapıldığı, öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yürütüldüğü, il milli eğitim müdürlüğü ile belediyeler arasında yapılacak ve Bakanlığımızca onaylanacak olan ortak işbirliği protokolleri çerçevesinde, Bakanlığımızın verdiği işyeri açma ve çalışma ruhsatı ile belediyelerce açılacak ve işletilecek, “sosyal etkinlik merkezi’’ adı altında özel öğretim kurumları faaliyete geçecektir.

VELİLER İSTERSE GÖNDERİLECEK DENİLDİ

2017 - 2018 Eğitim Öğretim yılında 1 Temmuz 2017 tarihi itibari ile ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okullarımızda okuyan öğrencilerimiz, velilerimizin de isteği doğrultusunda “sosyal etkinlik merkezlerine’’ devam edebileceklerdir.

Öğrencilerimizi, akademik çalışmaların yanında sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda geleceğe hazırlamak Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarındandır.

RUHSATSIZ EĞİTİME SIKI GÖZALTI

Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilmeyen ve izinsiz faaliyet gösteren yerler hakkında mevzuat hükümleri gereği mülki idare amirlerince sürekli kapatma ve para cezası uygulanacaktır. Velilerimizin değişik adlar altında izinsiz eğitim faaliyeti gösteren yerlere itibar etmemeleri gerekmektedir”.

İlgili Haberler